Iğdır Sgk‘dan Rehberlik Faaliyetleri İle İlgili Bilgilendirme Gerçekleştirdi

Tarih : 2022-09-29 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Sgk‘dan Rehberlik Faaliyetleri  İle İlgili Bilgilendirme Gerçekleştirdi

     SGK İl Müdür Birsen Dursun, Sosyal güvenlik sistemi vatandaşlara hayatları boyunca sağlık hizmeti vermeyi, asgari bir gelir düzeyi sağlamayı ve kişileri mesleki, fizyolojik ve sosyo-ekonomik nitelikteki risklere karşı korumayı ve bu risklerden doğan zararları gidermeyi amaçlayan sistemdir.   Sistemin en önemlilerinden olan kayıtlı İstihdamın teşvik edilmesi 2022 yılı Bilgilendirme ve Rehberlik Programı faaliyetleri ile yürütülmektedir.dedi.
 

  Dursun, yaptığı açıklamada, kayıt dışı istihdam ülkemizin ve sosyal güvenlik sisteminin  en önemli sorunları arasında yer almaktadır. Kayıt dışı istihdam, çalışanların Sosyal Güvenlik Kurumuna hiç bildirilmemesi ya da çalışma gün veya ücretlerinin eksik bildirilmesidir. Yani sigortasız işçi çalıştırma durumunda olduğu gibi, çalışma sürelerinin veya ödenen ücretlerin eksik bildirilmesi de kayıt dışı istihdam olarak değerlendirilmektedir. Kayıt dışı istihdamın toplumun sosyal ve ekonomik değerleri üzerinde birçok olumsuz etkisi bulunmaktadır. Kayıt dışı istihdam hem çalışanlar ve işverenler hem de devlet açısından birçok olumsuz etkiye yol açmaktadır.
  Kurumumuzca kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında yapılan denetimlerin yanı sıra aynı zamanda rehberlik ve bilgilendirme amaçlı faaliyetler de yapılmaktadır. Bu kapsamda geçmişte yapılan birçok faaliyete ve projeye ek olarak 2022 yılı içerisinde; 2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Programında sosyal güvenlik bilincini artırmaya ve kayıt dışı istihdamı önlemeye yönelik rehberlik ve bilgilendirme faaliyetlerine, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Düzensiz Göç Strateji Belgesi ve Ulusal Eylem Planı (2021-2025)’de ise yabancı iş gücüne yönelik farkındalığın artırılması eylemlerine yer verilmiştir. 
            Bu çerçevede Ekim ve Kasım aylarında  Kurumca belirlenen işyerleri, sendikalar, ilgili diğer STK’lar, basın-yayın kuruluşları rehberlik amacıyla ziyaret edilerek bu gruplar aracılığıyla kamuoyuna yönelik çeşitli bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirilecektir. “ şeklinde konuştu. Haber: Serdar Ünsal

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası