TURAÇ TEKSTİLDEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Tarih : 2022-09-30 / Kategori : Genel Haber

TURAÇ TEKSTİLDEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

VALİ SARIİBRAHİM,”BU YATIRIMLAR BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR”

MİLLETVEKİLİ ŞAMİL AYRIM,”IĞDIR’A GÜZEL YATIRIMLARIN GELMESİ,IĞDIRLILARN İŞ SAHİBİ OLMASI DEMEKTİR.

               Iğdır'da 300 kişiye istihdam sağlayacak tekstil fabrikasının açılışı gerçekleştirildi.
               Iğdır Organize Sanayi Bölgesinde faaliyete başlayan TURAÇ Tekstil görkemli açılışla hizmete başladı.
Iğdır Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 10 milyon maliyetle yapılan ve 300 kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikası  Vali ve Belediye Başkan Vekilli Hüseyin Engin Sarıibrahim, AK Parti İstanbul Milletvekili ve 27. Dönem Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım ve Protokolün katılımıyla görkemli bir törenle açılışı gerçekleştirildi.
Açılışta konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekilli Hüseyin Engin Sarıibrahim, Turaç Tekstil Fabrikasının ilimize yatırım yapması bizleri sevindirdi, Bu yatırım ilimize ve isdihtama büyük katkı sağlayacaktır. "Iğdır'a yapılan her bir tesis memleket için çok büyük kazanç kapısıdır.  Turaç Tekstil'in bugün burada  yaklaşık 300-400 kişiye istihdam sağlayacak. Umut ediyorum ki bu yapılan bütün yatırımlar burada birliğe, beraberliğe, insanların daha rahat olmasına, refaha, ülkeye ve özelde de ilimizin gelişmesine katkı sağlar. Bu coğrafyanın içerisinde bu alanda çalışmak isteyen bütün iş adamlarımıza ve gerçekten yatırımcı olan herkese yardımcı olmakla mükellefiz. Elimizden geldiğince de bu yardımı ortaya koyuyoruz.Koymayada devam edeceğiz.”dedi.
 
AK Parti İstanbul Milletvekili ve 27. Dönem Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım’ise, Iğdır ilimiz her geçen gün gelişiyor bu gün açılışını gerçekleştirdiğimiz Tekstil fabrikası ilimiz açısından büyük kazanç ve isdihtam demektir. Burada bir çok gencimize iş imkanı sağlanacak. Bizlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla iş adamlarımıza destek olarak öncülük ederek bu tür yatırımların özellikle doğu bölgesine kazandırılması iş imkanı sağlanması yönünde çalışıyoruz. Bu tekstil fabrikasının yatırımcılarımıza örnek olmasını temmeni ediyoruz. Yatırım yapmak isteyen iş adamlarımıza kamu bankalarımızın teşvik vermesi destek vermesi için Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Yeni Tekstil fabrikamızın ilimize hayırlara vesile olmasını diliyoruz.       Ayrım, Iğdır benim memleketim. Her ne kadar İstanbul Milletvekili de olsam, Iğdır’ın da milletvekiliyim. Iğdırlının sorunlarını çözmek için elimden geleni yapıyorum. Bir hemşerimize faydalı olmuşsak kendimizi mutlu hissederiz. Birileri Iğdır’a önem vermemizden rahtsız olmuş ki diyormuşlar ee Şamil Ayrım Iğdır’a niye sık sık geliyor.” Geleceğiz kardeşim Türkiye’nin her yerine gittiğimiz gibi doğup büyüdüğümüz Iğdır’a da geleceyiz. Terörün en şiddetli döneminde Iğdır milletvekilliği yaptım. Teröre şehit verdik yakınlarımızın mezarı akrabalarımız can dostlarımız daha doğrusu Iğdırlılar var. Iğdırlılarla kucaklaşmam dertleşmem neden birilerini rahatsız etmiştir. Anlamak mümkün değildir.” şeklinde konuştu.
 
Fabrikanın sahibi Adem, Şenol ve Akif Turaç, Kardeşler’de, 1997'den beri İstanbul'da tekstil sektöründe hizmet verdiklerini belirterek, "Bundan yaklaşık 3 yıl önce de Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bir yatırım yaptık. Şu anda orada yaklaşık 130-140 kişiye istihdam sağlamış bulunmaktayız. Valimiz Sarıibrahim'in teşvikleriyle OSB'de 15 bin metrekare yer tahsis edildi. Bu alanda 4 bin metrekare kapalı alanı olan bir fabrika kuracağız ve 300-400 kişiye istihdam sağlayacağız." dedi.
 
Turaç, Iğdır'a, bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, "Bu tesisin de bölgemize yatırım yapmak isteyen iş arkadaşlarımıza bir anlamda teşvik olacağı kanısındayım. İlerleyen süreçte işçi istihdamı kapasitemizi daha da büyütmeyi hedefliyoruz." diye konuştu. Haber: Zeki Şıktaş

Foto Galeri
TURAÇ TEKSTİLDEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ TURAÇ TEKSTİLDEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ TURAÇ TEKSTİLDEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ TURAÇ TEKSTİLDEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.