Milletvekili Şamil Ayrım'dan Karakoyunlu Ata Ocağı Müzesine Özel Ziyaret

Tarih : 2022-10-01 / Kategori : Genel Haber

Milletvekili Şamil Ayrım'dan Karakoyunlu Ata Ocağı Müzesine Özel  Ziyaret

Ayrım, Ata Ocağı müzesinde geçmişi yad ediyoruz.”dedi

İstanbul Milletvekili Türkiye Azerbaycan Dostluk Gurubu Başkanı Şamil Ayrım Karakoyunlu Ata Ocağı Müzesini ziyaret etti. 
Müze kurucusu  Sefer Karakoyunlu tarafından karşılanan Milletvekili ve misafirlere müzenin kuruluş amacı ve misyonu hakkında bilgi verdi.
Ziyaret sonrası katılımcılar memnuniyetini dile getirerek 
Karakoyunlu’ya böyle bir eser kazandırdığı için müze kurucusu Sefer Karakoyunlu’ya ve emeği geçenlere  teşekkür edip başarılar dilediler. 
Ziyaret sırasında Milletveklil Şamil Ayrım maşna tarım aletini  kullanarak eski yılları yad etti.
           Milletvekili Şamil Ayrım” Iğdır ilimize böyle güzide bir müze kazandırdığı için Sefer Karakoyunlu kardeşime ve emeği geçenlere teşekkür ederim. 
Geçmişi günümüze günümüzde geleceğe taşıma misyonu taşıyan bu müzenin hayırlara vesile olmasını diliyorum adeta geçmişi yaşıyorsunuz dedelerimizin atalarımızın hangi şartlarda ve zorluklarda kıt imkanlarla bu bölgede hayat mücadelesi sürdürdüklerini görüyoruz. 
Gelecekte bu gibi çalışmalar bölgenin tanıtılması ve kalkınmasına vesile olacaktır aynı zamanda yakın coğrafyamızda  yaşayan halkların bir bireyle diyalog kurulmasına ve ilişkilerin gelişmesine vesile olacaktır. 
İSTAD başkanı değerli kardeşim Sefer Karakoyunlu’yu tebrik eder, emeği geçenlere tekrardan teşekkür eder başarılar dileriz “dedi.
Ziyaretçilerden TADEF- Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı   Adelet Turan bey’ise,  yapmış olduğu konuşmada bölgenin tanıtılmasına ve kültürümüzün yaşatılmasına gelecek nesillere aktarılmasına vermiş olduğu hizmetten dolayı Sefer Karakoyunlu bey’i tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz “dedi. 
Ziyarete Şamil Ayrım’a Karakoyunlu Kaymakamı Furkan Atalık ve çok sayıda davetli katıldı.
        Ziyaret Kurban kesimi Ata ocağı gezisi ve  ikram sonrası hatıra fotoğraf çekimiyle son buldu.    Haber: Zeki Şıktaş

Foto Galeri
Milletvekili Şamil Ayrım'dan Karakoyunlu Ata Ocağı Müzesine Özel  Ziyaret Milletvekili Şamil Ayrım'dan Karakoyunlu Ata Ocağı Müzesine Özel  Ziyaret Milletvekili Şamil Ayrım'dan Karakoyunlu Ata Ocağı Müzesine Özel  Ziyaret

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası