DEVLET HASTANESİNİN ADI NEVRUZ EREZ HASTANESİ OLDU

Tarih : 2022-10-08 / Kategori : Sağlık

DEVLET HASTANESİNİN ADI  NEVRUZ EREZ HASTANESİ OLDU

2020 yılında  Coranavirüsten hayatını kayıp eden   Iğdır’ın tanınmış sevilen doktorlarından Sağlık Müdürü  Dr. Nevruz Erez’in adı Iğdır Devlet hastanesine, Dr. Emin Akyıldızın'da ismide Diyaliz ünitesine verildi. 
           

Vefatından sonra açılan imza kampanyası sonrası Ak Parti Milletvekili Şamil Ayrım, Ak Parti il başkanı Ali Kemal Ayaz’ın girişim ile Sağlık Bakanlığı Iğdır devlet hastanesinin adını Iğdır Nevruz Erez Devlet hastanesi, Diyaliz ünitesine de yıllarca Iğdır'da hizmet veren Dr. Emin Akyıldız'ın ismi verildi. 

Hastane bünyesinde bulunan Diyaliz ünitesine ismi verilen Emin Akyıldız’ın Uzmanlığı kazandığı günden itibaren Iğdır'da görev yapmaya başlamış ve Hastane başhekimliği de yapmıştır. 


Ak Parti Milletvekili Şamil Ayrım,”Nevruz bey Iğdır’ın yetiştirdiği değerli doktorlarımızdan biriydi. Ne yazık coranvirüs belası onu da buldu. Kendisi Iğdır’a yıllarca hizmet etmişti. Vatandaşlardan gelen talep üzerine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ile görüştüm Sağlık Bakanlığına talimat vererek Nevruz beyin adını hastaneye verdirdik. Ruhu şad olsun.”dedi.

Ak Parti il başkanı Ali Kemal Ayaz’da , “Iğdır’ımızın tanınmış doktorların Dr. Nevruz Erez’in coronavirus nedeniyle hayatını kaybetmesi bizi Iğdır halkını üzmüştü. Sayın vekilimiz Şamil Ayrım bey’in girişim ile ve benim konuyu genel merkeze bildirmem sonucu devlet hastanesine Merhum Nevruz beyin adı verildi. Nevruz Erez ve Emin Akyıldız doktorlarımıza Allah rahmet eylesin. Her Iğdırlı bizim için değerlidir.”şeklinde konuştu.

Hastane yetkilileri en kısa sürede tabelanın değişeceğini belirttiler. Iğdır devlet hastanesine Merhum  Nevruz Erez’in Diyaliz ünitesinde Emin Akyıldız’ın adının verilmesi vatandaşlar arasında memnunlukla karşılandı. Vatandaşlar başta sayın vekilimiz Şamil Ayrım bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”dediler.

1955 Iğdır Dize (Koçkıran) köyü doğumlu Dr. Nevruz Erez, Iğdır’da liseyi birincilikle bitirdikten sonra Hacettepe Tıp Fakültesi’ni kazandı.
Mezun olduktan sonra kendi halkına hizmet etmek isteyen Dr. Nevruz Erez, Iğdır’da verdiği hizmetlerden ötürü çok sevilen bir isimdi.

Erez, 1983 yılına kadar Iğdır Devlet Hastanesinde Pratisyen Hekim olarak görev yaptı.1987 yılında Erzurum Üniversitesi Tıp Fakültesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanlık eğitimini tamamladı.1988-1993 yılları arasında Kars Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı ve Başhekimlik, 1993-1999 yılları arasında Iğdır Devlet Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı ve Başhekimlik, 1999- 2013 yılları arasında Etlik İhtisas Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanlığı, 2013 -2015 yılları arasında Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Kliniğinde Genel Cerrahi Uzmanlığı görevlerini yapmıştır. 2016- 2018 yılları arasında 

Yıllarca Iğdır ve Kars Devlet Hastanelerinde başhekimlik yapan ve 2019 yılında bir süre İl Sağlık Müdürlüğü görevinde bulunan Nevruz Erez en son Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Kliniğinde Genel Cerrahi Uzmanlığı grevinde bulunuyordu. Nevruz Erez, coronavirüs  hastalığına yakalanarak hayatını kayıpetmişti.Haber: Serdar Ünsal

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası