DEVLET HASTANESİNİN DİYALİZ ÜNİTESİNE DR. EMİN AKYILDIZ’IN ADI VERİLDİ

Tarih : 2022-10-10 / Kategori : Sağlık

DEVLET HASTANESİNİN DİYALİZ  ÜNİTESİNE DR. EMİN AKYILDIZ’IN ADI VERİLDİ

          2020 yılında   Coranavirüsten hayatını kaybeden Iğdır’ın tanınmış sevilen doktoru eski Hastane Başhekimi  Dr. Emin Akyıldız’ın adı Iğdır Devlet hastanesi Diyaliz ünitesi bölümüne verildi. 

                    Dr. Emin Akyıldız’ın vefatından sonra vatandaşlardan gelen istek üzerine Ak Parti Milletvekili Şamil Ayrım ve Ak Parti il başkanı Ali Kemal Ayaz’ın  girişimleri neticesinde  Sağlık Bakanlığı Iğdır devlet hastanesinin diyaliz ünitesine Dr. Emin Akyıldız’ın adının  verilmesi memnunlukla karşılandı.
            Hastane bünyesinde bulunan Diyaliz ünitesine hayatını görev başında Coranavirüsten kaybeden Dr. Emin Akyıldız’ın adının bulunduğu tabelanın yakında diyaliz ünitesine asılacağı belirtildi.
             Ak Parti Milletvekili Şamil Ayrım; ”Dr. Emin bey Iğdır’ın yetiştirdiği değerli doktorlarımızdan biriydi. Ne yazıki coranvirüs belası onu da buldu. Kendisi Iğdır’a yıllarca hizmet etmişti. Vatandaşlardan gelen talep üzerine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ile görüştüm Sağlık Bakanlığına talimat vererek Emin beyin adını yaşatmak için çalıştığı diyaliz ünitesine verdirdik. Ruhu şad olsun.” dedi.
        Ak Parti il başkanı Ali Kemal Ayaz’da; “Iğdır’ımızın tanınmış doktorlarından Dr. Emin Akyıldız’ın coronavirus nedeniyle hayatını kaybetmesi bizi Iğdır halkını üzmüştü. Sayın vekilimiz Şamil Ayrım bey’in girişim ile ve benim konuyu genel merkeze bildirmem sonucu Diyaliz Ünitesine Merhum Emin beyin adı verildi. Nevruz Erez ve Emin Akyıldız doktorlarımıza Allah rahmet eylesin. Her Iğdırlı bizim için değerlidir.” şeklinde konuştu.
               Hastane yetkilileri en kısa sürede tabelanın değişeceğini belirttiler. Iğdır devlet hastanesine Merhum  Nevruz Erez’in, Diyaliz Ünitesine Emin Akyıldız  adının verilmesi vatandaşlar arasında memnunlukla karşılandı. Vatandaşlar başta sayın vekilimiz Şamil Ayrım bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dediler.
              Emin Akyıldız, 18/05/1955 tarihinde Iğdır’ın Aralık ilçesinin Ortaköyünde doğdu. 1973 yılında ODTÜ Makine Mühendisliği bölümüne başladı ve kısa bir süre sonra bıraktı. 1973 yılında Erzurum, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi 1979 yılında mezun oldu. 1979 Mezun olduğu üniversitenin İç Hastalıkları (Dâhiliye) alanında ihtisasa başladı. 1981 Yılında eşi Süreyya ile evlendi. 1982 Kasım ayında kızı Aslıhan Erzurumda dünyaya geldi. 1984’de mecburi hizmet için Trabzon SSK Hastanesine de görev yaptı. 985 Haziran ayında oğlu Mehmet Olcay, Trabzonda dünyaya gözlerini açtı.

Ankara Askeri Mevki Hastanesinde 1986-1987 yılları arasında İç Hastalıkları uzmanı olarak yaptı.

1987 yılından itibaren Iğdır’da sağlık hizmetleri ve yönetiminin çeşitli kademelerinde görev aldı.

1990 – 1991 yılları arasında Iğdır, Aralık ve Tuzluca ilçesi merkez ve köylerinde tüberküloz tarama ve aşılama çalışmasını gerçekleştirdi.

1997 yılında Iğdır Devlet Hastanesinde Hemodiyaliz ünitesi kurdu

1998 – 2000 Yılları arasında Iğdır Devlet Hastaneside Başhekimlik görevini yaptı

1 Aralık 2011 yılında Can’ın dedesi oldu

Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Kültürel Miras ve Turizm bölümüne başladı ve 2020 tarhinde dipolma almayı hak kazandı.

30.12.2020 tarihinde tedavi gördüğü Van Eğitim Araştırma Hastanesinde, Korona (Covid-19) virüse yenik düşerek hayatını kaybetti …

 

Emin Akyıldız’ın kendi kaleminden;“

Kendimle ilgili bir şeyler yazmadan önce Aralık’lı olmaktan gurur duyduğumu belirtmek  istiyorum.

Uzman Doktor Emin AKYILDIZ

 

Emekli öğretmen merhum Hacı Paşa Akyıldız’ın ilk çocuğu olarak 1955 yılında Ortaköy’de doğdum. Babamın öğretmen olmasından dolayı çocukluğum hep okul ortamında geçti. İlköğretimimi 1967 yılında bugün ki adı Kurtuluş olan Iğdır 12 Kasım İlkokulunu bitirdim ve 1973 yılında Iğdır Lisesinden mezun oldum. Kısa bir dönem Ankara ODTÜ Makine Mühendisliği bölümünde okuduktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesine girdim.1979 yılında mezun olduktan hemen sonra aynı üniversitede İç Hastalıkları (Dâhiliye) alanında ihtisasa başladım ve ihtisası başarı ile tamamladıktan sonra 1984’de mecburi hizmet için Trabzon SSK Hastanesine gittim. Mecburi hizmetten sonra askerlik görevimi Ankara Askeri Mevki Hastanesinde 1986-1987 yılları arasında İç Hastalıkları uzmanı olarak yaptım ve sonrasında Iğdır’a geldim.

Iğdır’da sağlık hizmetleri ve yönetiminin çeşitli kademelerinde görev aldım. Bu dönem zarfında; 1990 – 1991 yılları arasında Iğdır, Aralık ve Tuzluca ilçesi merkez ve köylerinde tüberküloz taraması ile aşılama yaptırdım. 1997 yılında Iğdır Devlet Hastanesinde Hemodiyaliz ünitesi kurarak böbrek yetmezliği yaşayan hastalara diyaliz tedavisini başlattım ve bu hizmeti genişleterek günümüze kadar getirdim. 1998 – 2000 yılları arasında Başhekimlik görevi yaptığım dönemde o günkü hastane tamamen yenilendi, ek bina yapıldı ve sağlık donanımları alınarak modern ve teknolojik sağlık hizmeti verilmeye başlandı.

Zaman zaman sosyal içerikli çalışmalar yaparak çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında görev aldım ve yöneticilik yaptım.

Evli ve 2 çocuk babasıydı. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.