IĞDIR’LI AKTAR YILLARDIR ŞİFA DAĞITIYOR

Tarih : 2022-10-15 / Kategori : Sağlık

IĞDIR’LI AKTAR YILLARDIR ŞİFA DAĞITIYOR

    Iğdır’ın simge isimlerinden biri hale gelen Iğdır da yıllardır baharatçılık yapan, İranlı Baharatçı olarak bilinen Mikail Derbendi ve kardeşleri , 90 yıldan beri  insanlara bitkisel çözümler sunarak şifa dağıtıyorlar.    

                Yaklaşık 90 yıldan beri babası Abdulali Derbendi tarafından açılan aktariyeci dükkanı o gün bugün devam ediyor
             Bitkisel çözümleriyle sadece Iğdır’da değil Türkiye’de de adını duyuran Baharatçı Derbendi kardeşler, 90 yıllık geçmişiyle Iğdır’da 3 ayrı yerde halka  hizmet vermeye devam ediyor.         
         Bildiklerini insanlara aktardıklarını belirten iş yeri sahibi Mikail Derbendi, “ Babamız 90 yıl önce ilk aktariye dükkânını Iğdır da açmıştır yaklaşık 90 senedir aktarlık yapıyoruz. Babadan gelen bir mesleğimiz ve icra etmeye çalışıyoruz. İnsanlara elimizden geldiği kadarıyla şifa dağıtmak, bildiğimizi insanlara aktarmaya çalışıyoruz. Aktarlığın esas temeli de bu zaten. Bildiğimiz ve denenmiş bitkisel karışımların tavsiyesinde bulunuyoruz. İnsanlara denenmemiş hiçbir karışımı sunmuyoruz. Hepsi yıllar içinde tecrübe ile kanıtlanmış bitkilerin kullanımını, çeşitli sağlık sorunlarını çözmede insanlara sunmaktayız. İnsana zarar vermeyen doğal aromatik bitkilerle macunlar, çaylar şeklinde halkımıza sunmaktayız.” dedi.
           Kendi yaptığımız bitkilerden elde ettiğimiz bitkisel sular ,bitkisel şurup ve iksirler bitkisel yağlar var diyen Mikail Derbendi, ”hazırladığımız bitkisel karışımlar mide, romatizmal hastalıklar, karaciğer, akciğerle ilgili sorunlar ,kalp damar, böbrek, prostat vb sorunlarda çok etkili sonuçlar veriyor. Şimdiye kadar hiç kimse kullandığımız bitkisel karışımlardan negatif etki görmemişlerdir. Aynı zamanda ben bio enerji, tiottrapi ve radyastezi uzmanıyım. Bunları da hastalık tespitinde kullanmaktayım.İnsanları görmeden bütün sağlık sorunlarını söyleyebilirim. Bitkisel çözüm önerebilirim.” şeklinde konuştu.
                     Doktor tavsiyesiyle gelen hastalar var”
  Bazı hastaların doktor tavsiyesiyle geldiğini aktaran Derbendi, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eskiden doktorlar bitkilerle tedaviyi öngörmüyordu. Şimdi yavaş yavaş bitkilerin de insan vücudundaki faydalarını gördükçe önerilerde bulunuyorlar. Tabi her şeyin bir dozajı vardır. Dozunda kullanıldığı zaman faydası görülür. İşi iyi bilen gerçekten mesleğini icra edebilen insanlarla temasa girip alıp, bu bitkileri kullandıkları zaman faydasını görüyorlar. ”  
                     Mikail Derbendi her gün çok sayıda hastaya şifa dağıtmaya devam ettiğini yurt dışından Türkiye'nin çeşitli yerlerinde arandığını ilaç gönderdiğini belirtti.   
            Aort damarımda genişleme vardı diye 75 yaşındaki emekli öğretmen gazeteci Akay Aktaş, Aort damarımda 5.5 mm büyüklüğünde genişleme meydana gelmişti. Doktorlara gittim ameliyat riskli dediler. Bende olmadım. Aktar Mikail Derbendi'ye durumu anlattım bana bir karışım verdi kullandım. 2 ay sonra doktora gittim emar çektirdim. Arot damarım 2 mm daralmış. Doktorlar şaşırdı. beni iyileştirdiği için kendisine teşekkür ederim. "dedi.
GİRİP UYARISI
           Aktar Mikail Derbendi, mevsim kışa doğru gidiyor.Giripten korunmak için 5 karışımdan oluşan bitkisel çayımız var buları kış mevsimi boyunca ayarında kullananlar gripten korunuyor.Vücudun bağışıklık sistemini korumak içinde Zerdeçal(sarıkök) öneriyoruz. Her derde devadır. ”şeklinde konuştu. 
     Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası