Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Tarih : 2022-10-29 / Kategori : Gündem

Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıldönümü dolayısıyla tebrikat töreni yapıldı.

Valilik makamında düzenlenen tebrikat töreninde Vali H. Engin Sarıibrahim, tebrikleri kabul etti.
Tören daha sonra Zübeyde Hanım Bulvarında devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim mesajı okundu.
Daha sonra konuşan Vali H. Engin Sarıibrahim, Mübarek Anadolu toprağının serhat şehri, aziz Iğdır’ımızın kıymetli insanları, Memlekete hizmet yolunda birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarım, İnsanlığa irfan, adalet ve medeniyet getirsin diye beşer kılığında yer yüzüne inen; düşmanının bile hakkını teslim ettiği aziz milletim, Umudumuz, gururumuz ve geleceğimiz sevgili gençlerimiz, çocuklarımız, Tarihin, gök kubbenin, Ağrı Dağı’nın ve Aras Nehri’nin; canı ve kanıyla bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin şahitliğinde, Ceddimizin, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere son devletimizi kuranların manevi huzurunda, Milletimizin ve devletimizin bu en büyük gününde; Iğdır’ımızın sokaklarında/caddelerinde, kadınıyla/erkeğiyle, genciyle/yaşlısıyla bizleri bir araya getiren Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü kutlu olsun, daim olsun, ilelebet yaşasın!
 
Cumhuriyet, hepimizi bir araya getiren tarihimizin en önemli kararıdır. 99. Yıl önce bu topraklarda yaşayanların, yedi düvele karşı omuz omuza mücadele eden büyüklerimizin verdikleri bir ahit, bir ve beraber yaşama kararıdır.
 
Geçen bir asırlık zaman diliminde, Anadolu coğrafyasında bu aziz millete birlik, birlik ve esenlik olsun diye; Emeğiyle, sevgisiyle, umuduyla, gözyaşıyla, duasıyla, kanıyla hizmet eden elleri öpülesi öğretmenlerimizi, doktorlarımızı, mühendislerimizi, hukukçularımızı, memurlarımızı, emekçilerimizi, mehmetçiklerimizi saygı ve minnetle anıyorum.
 
Bugün yine bizler birlik, dirlik, beraberlik içinde her alanda daha aydınlık, güçlü ve mutlu Türkiye’nin gelecek yüzyılını inşa ediyoruz.
 
Iğdır’da, üç ülkeye sınır bu serhat şehrimizde özel sektörü, sivil toplumu, muhtarı, kadını, erkeği hepimiz; Cumhuriyet için, 99 yıl evvel verilen bu karar için gece gündüz demeden çalışıyor, emek veriyor, siz aziz Iğdırlılara layık olmaya çalışıyoruz.
 
Bu gayret ve azimle; bölgesinde huzur, güven ve istikrar timsali olan; dostuna güç katan, düşmanına korku salan ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle “Bu topraklardaki son şaheserimiz Türkiye Cumhuriyeti” ilelebet payidar kalacaktır.
 
Bilinsin ki: “Dört nala gelip Uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket, bizim.
 
Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak ve ipek bir halıya benzeyen toprak, bu cehennem, bu cennet bizim.”
 
Bu duygu ve düşüncelerle;Başta Kurtuluş Savaşımızın ‘muzaffer başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk” ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları vatan kılan, bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.
 
Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Türk Milleti!
 
          Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri daha sonra öğrencilerin şiir okuması ile devam etti. Program resim ve kompozisyon, ve çeşitli spor dallarında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere Vali Sarıibrahim, ve Protokol üyelerinin hediyelerini taktimi ile devam etti.  Son olarak  Cumhuriyet Bayramı töreni, folklor gösterisi, resmigeçit töreni ile son buldu. Haber: Zeki Şıktaş

Foto Galeri
Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası