Vali H. Engin Sarıibrahim'in 14 Kasım Iğdır'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü Mesajı

Tarih : 2022-11-14 / Kategori : Gündem

Vali H. Engin Sarıibrahim'in 14 Kasım Iğdır'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü Mesajı

“Değerli hemşehrilerim,
Iğdır’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünün gururunu ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz.
 

Milletimizi esaret altında tutmak isteyenlere karşı gösterilen kahramanca mücadele, 14 Kasım 1920’de Ağrı Dağı'nın eteklerinde, Aras Nehri'nin kıyısında bir güneş gibi doğmuştur. Şehrimizin kahramanlık destanının yazıldığı, gurur tarihinin altının çizildiği bu kutlu mücadeleyle bağımsızlık ruhumuz dosta düşmana duyurulmuştur.
102 yıl önce kurtarılan sadece cennet vatanımızın müstesna köşelerinden biri olan Iğdır olmamıştır. Mübarek vatan toprağı ile birlikte; Iğdırlının geçmişi, geleceği, kültürü; kısacası öz milli benliği de kurtarılmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşımızın muzaffer Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Doğu Cephesi Komutanı Kâzım Karabekir’i, kurtuluş mücadelesinin ilk şehitlerinden Mehmet Çavuş’u ve vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Iğdır’ımızın gurur gününün 102. yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyor,  al bayrağın altında birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde nice 102 yıllar diliyorum.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.