DOÇ. DR. SEDAT IŞIKAY’A ONUR ÖDÜLÜ VERİLDİ

Tarih : 2022-11-16 / Kategori : Sağlık

DOÇ. DR. SEDAT IŞIKAY’A ONUR ÖDÜLÜ VERİLDİ

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Çocuk Nöroloji Bilim Dalında Çocuk Nöroloji Uzmanı olarak çalışan Doç. Dr. Sedat Işıkay’a onur ödülü verildi.
 

Doğum sonrası bebeklerde genel gelişim geriliği, ilerleyici kafa küçüklüğü, yapısal beyin anormallikleri ve otoinflamasyon ile karakterize bir hastalık olan Elbracht- Işıkay Sendromu hastalığını bularak, tıp literatürüne geçen Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Çocuk Nöroloji Bilim Dalında Çocuk Nöroloji Uzmanı olarak çalışan Doç. Dr. Sedat Işıkay’a onur ödülü verildi. 
Türkiye elektronörofizyoloji platformu ve Şişli Üniversitesi, Meslek Yüksek okulu, Elektronörofizyoloji Bölümünün ortaklaşa yaptığı 6. Çocuk EEG Sempozyumu 5 Kasım 2022 tarihinde İstanbul’da yapıldı. Sempozyumda soyadı Elbracht-Işıkay Sendromuna verilen Doç. Dr. Sedat Işıkay, bu hastalığa nasıl isminin verildiği konusunda ve çocukluk çağı epilepsileri konusunda iki sunum yaptı. Sempozyum sonunda Şişli Meslek Yüksek Okulu yönetimi tarafından Işıkay’a ‘Tüm yaşam onur ödülü’ verildi. 
LÜTFEN İŞİNİZİ İYİ YAPIN
Ödülü aldıktan sonra bin kişinin bulundu salondaki gençlere seslenen Işıkay, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Ülkesini en çok seven işini en iyi yapandır” sözünü anımsatarak, tüm öğrencilere ‘lütfen işinizi iyi yapın’ tavsiyesinde bulundu.
Dr. Işıkay, Doktorclub Awards da yılın doktoru finalisti oldu. İlimiz doktorlarının desteklerini bekliyorum dedi.

IĞDIR’IN GURURU BİLİM İNSANI DOÇ.DR.SEDAT IŞIKAY KİMDİR?
               1977 tarihinde Iğdır ili Melekli köyünde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Iğdır ilinde tamamladı. Tıp Fakültesini 1995-2001 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Uzmanlık eğitimimi 2004-2009 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında aldı. 2009-2012 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk Nöroloji Bilim Dalında, Çocuk Nöroloji yan dal eğitimimi tamamladı. 2015 tarihinde Doçentlik sınavını geçerek Doçentlik ünvanını aldı. 2015-2016 tarihleri arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Nöroloji Bilim Dalın’da Bilim Dalı Başkanı ve öğretim elemanı olarak görev yaptı. 2016-2020 yılları arasında Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu, Fizik Tedavi Bilim Dalında öğretim elemanı olarak çalıştı. 17.07.2020 tarihinden beridir Gaziantep Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk Nöroloji Bilim Dalı’nda öğretim elemanı olarak çalışmaktadır. Evli ve iki kız bir erkek çocuk babasıdır. Epilepsi, nöropati, nörogenetik hastalıklar, elektroensefalografi ve elektromiyografi konularında çalışmalar yapmaktadır. Amerika ile birçok nörogenetik hastalıklar konularında çalışmalar yapmaya devam etmektedir. Yüzün üzerinde aday gen bulunmasında rol oynamıştır. 170 Türkçe ve İngilizce yayınları bulunmaktadır. Bin 500’ün üzerinde atıf almıştır Haber: Sağlık Dünyası.com

Foto Galeri
DOÇ. DR. SEDAT IŞIKAY’A ONUR ÖDÜLÜ VERİLDİ DOÇ. DR. SEDAT IŞIKAY’A ONUR ÖDÜLÜ VERİLDİ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası