Iğdır Otağı Sohbetleri

Tarih : 2022-11-22 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdır Otağı Sohbetleri

ŞAİRLER TOPLUMUN SES BAYRAĞIDIR
Iğdır Otağı’nın Cuma akşamları sohbetinin bu haftaki gündem maddesi, “Şiirin Diliyle Toplum” konusunu şair Emir Şıktaş anlattı. 
 

Iğdır Otağı Sohbetleri’nin konuşmacısı Emir Şıktaş, Türk edebiyatının önde gelen şairlerinin şiirlerinde topluma bakış açısını ve toplum sorunlarını işleyiş tarzlarını örneklerle anlattığı toplantıda Iğdırlı şairler de kendi şiirlerinden bölümler okudular.
Toplantının açılışında yazar Mahmut Aşkar, “Iğdır Otağı olarak gayemiz her toplantıda bir başka yerel/buralı değerimizi takdim ve takdir etmektir. Bu doğrultuda, Iğdır dışındaki Iğdır’lıların da bulundukları şehirlerde Iğdır Otağı oluşturmalarını sevinçle karşılıyoruz” dedi. Oturumu yöneten Mahmut Aşkar, Iğdır Otağı’nın kısa sürede bugünkü seviyeye gelmesinde büyük çaba harcayan Coşkun Oluz, Dr. Mehmet Kum, Arslantürk Akyıldız, Savaş Erol ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Şair Emir Şıktaş, kapsamlı bir sunumdan sonra değişik konuları işleyen kendi şiirlerinden de örnekler verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şiirler, yazıldığı dönemdeki olayları ve sorunları sonraki çağlara mısralarıyla aktarmaya çalışan şairlerin bakış açılarını yansıtır. Şiir diliyle verilen mesajlar, toplumun gündelik sorunlarına, insanların duygu ve düşüncelerine tercüman olur. Şairler, mensup oldukları toplumun ses bayrağıdır.”
Daha sonra toplantıya katılan şairlerden Nizamettin Uca, Allahverdi Akyüz ve Recep Kızıl da kendilerine ait şiirler okudular. Günün anısına Mahmut Aşkar, Emir Şıktaş’a “Yeniden Kızılelma” kitabını takdim etti.      Haber: Zeki Şıktaş

Foto Galeri
Iğdır Otağı Sohbetleri Iğdır Otağı Sohbetleri

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.