AFAD, IĞDIR KEY KOLEJİ ÖĞRENCLERİNE EĞİTİM VERDİ

Tarih : 2022-11-23 / Kategori : Eğitim

AFAD, IĞDIR KEY KOLEJİ ÖĞRENCLERİNE EĞİTİM VERDİ

Iğdır Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yetkilileri tarafından Iğdır Küresel Eğitim Yaklaşımı (KEY) Koleji öğrencilerine acil durum eğitimi verildi. 

Iğdır KEY Koleji konferans salonunda öğrencilere günlük yaşantı esnasında karşılaşılması muhtemel yangın, sel ve deprem gibi doğal afetler durumunda yapılması doğru olan ve yapılmaması gereken eylemler hakkında detaylı bilgilendirme semineri verildi. Seminer esnasında sinevizyon eğitimi ve animasyon film vasıtasıyla doğal afetler esnasında yapılması gerekenler teorik olarak aktarıldı. 
AFAD yetkilileri ile öğrenciler arasında soru-cevap şeklinde doğal afetler hakkında merak edilenler konuşuldu. Seminer sonrası öğrenciler sınıflara alınarak deprem esnasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak tatbik edildi.
Tüm okul binasında çalınan acil durum alarmı eşliğinde tüm öğrenciler güvenli bir şekilde okul binasını terkederek seminerde öğrendikleri bilgileri pratik yaptı. Okul bahçesinde yakılan ateş, yangın söndürme tüpü ile söndürülerek yangın esnasında yapılacaklar öğrencilere aktarıldı. Ayrıca olası bir deprem durumunda ve sonrası acil yardım ve kurtarma eylemleri uygulanarak AFAD araçları ile bölgeden uzaklaştırma tatbikatı yapıldı. Haber: Zeki Şıktaş

Foto Galeri
AFAD, IĞDIR KEY KOLEJİ ÖĞRENCLERİNE EĞİTİM VERDİ AFAD, IĞDIR KEY KOLEJİ ÖĞRENCLERİNE EĞİTİM VERDİ AFAD, IĞDIR KEY KOLEJİ ÖĞRENCLERİNE EĞİTİM VERDİ AFAD, IĞDIR KEY KOLEJİ ÖĞRENCLERİNE EĞİTİM VERDİ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.