24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Tarih : 2022-11-24 / Kategori : Genel Haber

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

          24 Kasım Öğretmenler günü Iğdır’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
      Kutlama programı Milli Eğitim Müdürü  Servet Canlı’nın, Zübeyde Hanım Bulvarında bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakması, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.
 

            Öğretmenler günü programı Iğdır Kültür Merkezinde devam etti.
         Burada yapılan programa Iğdır  Valisinin Eşi Hatice Sarıibrahim, Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran, Vali Yardımcısı Ömer Said Karakaş,  Iğdır İl Jandarma Alay Komutanı Albay Nejdet Karaca,  Milli Eğitim Müdürü  Servet Canlı, Kurum müdürleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri Okul Müdürleri Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Program Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer’in 24 Kasım Öğretmenler günü mesajı okunmasıyla devam etti.
            Törende konuşan, İl Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, 24 Kasım Öğretmenler Günü Ülkemizde 1981 yılından itibaren çeşitli etkinlikler ve büyük coşku içerisinde kutlanan öğretmenlerimizin taçlandığı bir gündür. Bu gün öğretmenlerin vaz geçilmez bir unsur olduğunu anımsatan bir gündür.  Öğretmenlik insanlık tarihinin maddi bir ölçüsü olmayan ölümsüz bir mesleğidir. Toplumların aydınlanmasında medeniyet safhalarında değer kazanılmasında, başarıya ulaşmasında en önemli etkin güç öğretmenliktir. Bir milletin hamurunu yoğuran öğretmenlerimiz bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren nadide kişilerdir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal gaye ve kazanılmışla mesleğidir. Öğretmenler toplumumuzun yol göstericisi ve birer neferidir.  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi, ‘Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır. Dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarları olmaya devam edeceklerdir. Iğdır´ımızda hem de yurdumuzun en ücra köşelerinde, en zor şartlarda görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor, emekli öğretmenlerimize ise sağlıklı ve uzun bir ömür temenni ediyorum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ü ve ebediyete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.
Daha sonra Iğdır Vali Yardımcısı Ömer Said Karakaş, tarafından Emekli Öğretmenlere Hizmet Şeref belgesi verilmesi ile devam etti.
         2021- 2022 Eğitim ve Öğretim yılında göreve başlayan  Stajyer öğretmenler yemin içti. Şehit olan öğretmenlerle ilgili slayt gösterisi  yapıldı.
              Iğdır Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi tiyatro gösterisi ve resim sergisinin gezilmesinin ardından son buldu.
Haber: Zeki Şıktaş

Foto Galeri
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.