OSB’YE AYAKKABI FABRİKASI KURULUYOR

Tarih : 2022-11-26 / Kategori : Genel Haber

OSB’YE AYAKKABI FABRİKASI KURULUYOR

Iğdır Organize Sanayi Bölgesi her geçen gün büyüyerek gelişiyor.

Iğdır’ın il olmasının ardından kurulan ve yıllarca yatırımcı bekleyen Iğdır OSB, birinci ve ikinci etabı tamamlandıktan sonra şimdi de 3. Etabının açılması için çalışmalar başlatıldı.

 

İş insanlarının OSB’de yatırım yapmak için araştırma yaptıkları, Iğdır’a gelerek fizibilite çalışması başlattıkları sevinçle karşılanmaktadır.

Iğdır OSB’de bugüne kadar olmayan bir sektörde Iğdır’a gelerek gerekli müracaatlarını yaptı.

İstanbul’da Akarsu Ayakkabıcılık olarak faaliyet gösteren şirket, dikim bandını Iğdır’a taşıma kararı aldı.

Akarsu Ayakkabıcılık firması sahibi Halil İbrahim Işık, ortağı İbrahim Aslanlı ve İstanbul’da Çarık markasıyla iş ayakkabıları fabrikası bulunan iş insanı Ebilfez Yıldırım gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette yapacağı yatırımla ilgili bilgi veren Şirket Sahibi Halil İbrahim Işık şöyle dedi: “Firma olarak aldığımız kararla fabrikamızın bir üretim bandını doğuya taşıma kararı aldık. Ortaklarımız Iğdır bölgesinden olduğu için buraya taşımaya karar verdik. Elbette buraya gelmemizin ana sebeplerinden bizleri de Ebilfez Yıldırım bey oldu. Bizde 2 ay önce Iğdır’a geldik, ilgili girişimlerimizi başlattık ve bugünde gelerek müracaatımızı yaptık. OSB’nin Tekstil Kent bölümünden kiralama yaparak fabrikamızı kuracağız. İlk etapta 40 kişi ve 2023 yılı içerisinde 100 kişi ve bir veya iki yıl içerisinde bu sayı 400 kişi olarak planlanmaktadır. İnşallah OSB kiralama işlemini kısa sürede yapacak olursa bizlerde kısa sürede fabrika kurulumumuzu gerçekleştirecek, hem kalifiye elamanlarla üretim başlatacak, hem de ikinci bir bantta eleman yetiştirme kursu başlatacağız.” Dedi.

YATIRIMCIYI DESTEKLEMELİYİZ

Bunu her fırsatta söylerim, İranlı turistler bizim umursamazlığımız sebebiyle Van’a kaydılar. Şu an itibariyle Van’ın ticaretinin büyük bir bölümü İranlı turistlerin Van’a akın etmesiyle Van’ın çehresini değişmiştir.

Iğdır içinde OSB yatırımları aynı konumda. Halk olarak, idareciler olarak sahip olursak Iğdır’ın sanayisi gelişir, sahip olmaz isek yatırımcılar başka illere yatırımlarını kaydırırlar.

Şehrimizin kalkınmasını istiyorsak ilimize gelen bütün yatırımcılara sahip çıkmalı, işlerini kolaylaştırmalı ve desteklemeliyiz. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası