İlimizde İlk Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi Tamamlandı

Tarih : 2022-12-02 / Kategori : Genel Haber

İlimizde İlk Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi Tamamlandı

Özkan Yolcu”İlimizin İlk  Güneş Enerji Santralini  örnek teşkil ederek yaygınlaştırmayı planlıyoruz.”dedi

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Kapsamında İlimizde İlk Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi tamamlandı.
İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu, Güneş Enerji Santrali (GES) Projesinde gezi ve incelemelerde bulundu. 
        Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2020/24) kapsamında 2020-2021 başvuru döneminde programa alınan ve 2022 yılında projesini tamamlayarak hibe almaya hak kazanan Furkan Yaşar Gıda Tek. Tur. İnş. Ak. Tş.Ot.Hy .El ve Sağ.Hz.İş.Tic.Ltd.Şti. Güneş Enerji Santrali Tesisi projesi tamamladı.
        Üretime başlayan (GES) Güneş Enerji Sisteminde incelemelerde bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu; “Soğuk Hava Deposu olarak faaliyet gösteren tesisin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak olan çatı GES projesi hayata geçirilerek elektrik üretimine başlamıştır. Tesise Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında %50 hibe desteği verildi. 
Ülkemiz ekonomisine ve İşletmecimizin ekonomisine büyük faydalar sağlayacak olan Güneş Enerji Santralinin ilimizde örnek teşkil ederek yaygınlaşmasını temenni ediyoruz. İşletmecimize ve ilimize hayırlı olsun” dedi.Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.