İLİMİZDE 11 ENGELLİ ASKER OLDU

Tarih : 2022-12-05 / Kategori : Genel Haber

İLİMİZDE 11 ENGELLİ ASKER OLDU

           3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Iğdır’da 11 genç  bir günlüğüne asker oldular.
         

     11 Engelli  Türk bayrağı ve silaha el basarak yemin etti.
        Iğdır İl Jandarma Komutanlığı'nda temsili olarak temel askerlik eğitimi alan zihinsel ve bedensel engelliler için yemin töreni düzenlendi.
           Bir günlük eğitimde asker kıyafeti giyen engelliler, Türk bayrağı ve silaha el basarak yemin etmenin ve terhis olmanın sevincini yaşadı.
            Duygulu anların yaşandığı törende aileler çocuklarının sevincine ortak oldu. Iğdır İl Jandarma Komutan Albay Nejdet Karaca, törende yaptığı konuşmada, Anayasaya göre askerliğin sadece bir ödev değil aynı zamanda bir hak olduğunu söyledi.
           Kimlerin asker olabileceği konusunun ilgili kanunlarla düzenlendiğini ve bazı sağlık kriterleri getirildiğini belirten Karaca, "Askerlik görevinden kaçmayarak kahraman Mehmetçiklerimiz ile birlikte cesurca askerlik yapmak isteyen ve yüreğinde korku barındırmayan, vatan sevgisi taşıyan siz değerli gençlerimizin askerliğin hak olan yönünden belli ölçüyle de olsa istifade etmelerinin önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi.
           Törende yemin eden gençlerin yakınları da çocuklarının asker kıyafeti giymelerinden mutlu olduklarını belirttiler.
            Programa Vali vekili Abdulkadir Şahin, Vali eşi Hatice Sarıibrahim, Emniyet müdürü Oğuzhan Yonca, protokol üyeleri, engellilerin yakınları katıldı.  Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası