ÜNSAL, SELÇUK ALAKAN’A SOYKIRIM KİTABINI HEDİYE ETTİ

Tarih : 2022-12-08 / Kategori : Kültür & Sanat

ÜNSAL, SELÇUK ALAKAN’A  SOYKIRIM KİTABINI HEDİYE ETTİ

          Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan yardımcısı ve    Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı  Eğitimci, araştırmacı gazeteci yazar     Serdar Ünsal  tarafından yazılan Ermenilerin, 1919-1920 yılları arasında  Iğdır ve çevresinde ve 1992 yılında Azerbaycan’ın Karabağ, Hocalı ,Şuşa şehirlerinde yaptıkları  soykırımın anlatıldığı ”SOYKIRIM “kitabını  Iğdır Valiliği Açık Kapı müdürü Selçuk Alakan’a hediye etti.
           

       Yazar Serdar Ünsal, kitabıyla ilgili şu bilgiyi verdi: “ Ermenilerin yaptığı zulmü, ve soykırımlar Türk milleti tarafından hiçbir zaman unutulmadı ve unutulmayacak.  Ermenilerin 1919-1920 yılları arasında İrevan' da ,Iğdır’da  yaptıkları vahşeti ,Aras nehrini kan gölüne çevirmelerini, eşi kocadan, anneyi yavrusundan, anne ve babayı evladından  ayırmalarını, o zamanki vahşeti yaşayanların dilinden dinleyeceğiz. Yine 1919-1920 yıllarında Iğdır ve çevresine soykırım uygulayan vahşi  Ermenilerin torunlarının,  Azerbaycan'da, Hocalı’da, Şuşa’da Erivan’da, Karabağ’da  yaptıkları katliamları olayları yaşayanların dilinden   okuyacaksınız.  Okurken de hem hüzünlenecek hem üzüleceksiniz.  Ermenilerin gerçek yüzünü bir daha görmüş olacaksınız. Yeni yetişen genç. Nesillere Ermenilerin gerçek yüzünü, ”Sözde Soykırım yalanını “anlatmalıyız. Türk Milleti, gençliği Ermenilerin yıllardan beri ne kadar  “Türk düşmanı olduğunu Türk'ün yaşadığı topraklarda gözü olduğunu” bilmeli öğrenmelidir. Azerbaycan'a yaptığı son saldırılarda göz önündedir.“
            Iğdır Valiliği Açık Kapı müdürü Selçuk Alakan’da,”  Milli Meselemiz olan Ermeni Meselesinde çok güzel çalışmalarınız var.  Özellikle Ermeni meselesini anlatan kitaplarınızdan dolayı kutlarım. Başarılı çalışmalarınız var. Tebrik ederim bu tarihi konuları belgeler ve yaşayan insanların dilinden anlatmanız gençlerimizi aydınlatacaktır.  Türk Milleti asil bir millettir kimseye soykırım yapmamıştır.  Çalışmalarınızda Başarılar dilerim.”dedi. 
Haber: S. Ünsal 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.