BÖYLE ŞEHİT ANASININ ELİ ÖPÜLÜR

Tarih : 2022-12-11 / Kategori : Gündem

BÖYLE ŞEHİT ANASININ ELİ ÖPÜLÜR

2019 yılında Hakkari Çukurca’da şehit olan oğlu Erhan Çiyapul için tazminat almayan ve bağlanan maaşı kabul etmeyen Anne Güzel Çiyapul’un isteği doğrultusunda yapılan Cami ve Kuran kursu açılışına geleceğine söz veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Iğdır’a gelerek Cami ve Kuran kursu açılışını gerçekleştirdi.

SOYLU ŞEHİT ANNESİNE SÖZ VERDİ IĞDIR’A GELDİ

19 Nisan 2019 tarihinde Hakkâri ili Çukurca ile Yüksekova ilçeleri arasındaki Seriberi Askeri Üs Bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Erhan ÇİYAPUL adına annesinin isteği doğrultusunda Aralık ilçemizde 5.000 m2 alana Şehit Er Erhan Çiyapul Camii ve 4-6 Yaş Kuran Kursu yapıldı.

Aralık ilçe nüfusuna kayıtlı şehidimiz Erhan ÇİYAPUL’un annesi Güzel Çiyapul şehitlik tazminatı olan (250.000 TL) ve şehit annesi maaşını Camii ve Kuran kursu projesine bağışlamasının ardından yapılan Cami ve Kuran kursunun bugün açılışı gerçekleştirildi.

Oğlunun şehadetiyle alakalı devletten tek kuruş talep etmeyen, hiçbir yardımı kabul etmeyen Anne Güzel Çiyapul devletin verdiği 250 bin TL tazminat ve aylık maaşının tamamını cami yapımına ve Kuran kursu giderlerinde kullanılmak üzere bağışladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şehit ailesini ziyaretinde Anne Güzel Çiyapul’un taleplerinin yerine getirilmesi için talimat vermiş ve Cami ve Kuran kursu açılışlarına katılacağına Anneye söz vermişti.

Iğdır Valiliğinin koordinasyonunda, Diyanet işleri başkanlığının katkılarıyla tamamlanan 5 bin m2 alanda inşa edilen cami ve Kuran kursu açılışına iştirak eden Bakan Soylu, Iğdır’da bir dizi incelemelerde de bulundu.

Iğdır Hava Limanında Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz ve kalabalık bir heyetle karşılanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aralık ilçesine hareket ederek Şehit Erhan Çiyapul adına yapılan Cami ve Kuran kursu açılışına iştirak etti.

Bakan Soylu Cami açılışında şöyle dedi: “Bir annenin, bir alenin Şehit evladının hatırasına diktiği, herkesin bir taraftan emek verdiği, gayret gösterdiği Cami ve Kuran kursunun açılış merasiminde huzurlarındayız. Allah sizlerden razı olsun, hepinizi hürmetle, saygıyla selamlıyorum. Kıymetli Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın hem kıymetli annemize ve ailesine ve hem de Aralıklı hemşerilerimize selamları var, üzerimde emanettir sizlere iletiyorum. Sayın Valimizle bu Cami’nin, annemizin rüyasının, ailenin fedakarlığını, birlikte atılan adımları değerlendirirken bir de annemizin talimatını da alınca bu camiyi bakan gelirse beraber açalım bizim için bir talimattır, biz şehit ailelerimize, gazilerimize ne yapsak onların borcunu ödeyemeyiz. Ayaklarının altında halı olsak da borçlarını ödeyemeyiz. Biz hep beraber büyük bir milletiz.” şeklinde konuştu.

Aralık ilçesinde gerçekleştirilen açılışın ardından Bakan Soylu Iğdır’dan ayrıldı. Haber: Cabbar Şıktaş

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.