AK PARTİ İL BAŞKANI AYAZ: YATIRIMLARI SAYMAKLA BİTİREMEYİZ

Tarih : 2022-12-14 / Kategori : Siyaset

AK PARTİ İL BAŞKANI AYAZ:  YATIRIMLARI SAYMAKLA BİTİREMEYİZ

AK Parti Iğdır İl Başkanı Ali Kemal Ayaz, gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Iğdır’ın dünü ve bugünü üzerine söyleşi yapıldı.

21 YILDA ÜLKEMİZE VE IĞDIR’IMIZA SAYISIZ YATIRIM GELDİ

AK Parti Iğdır İl Başkanı Ali Kemal Ayaz gazetemize bir ziyaret gerçekleştirerek 21 yılda ülkemize ve Iğdır’ımıza sayısız yatırımlar, yenilikler getirildi. Iğdır’ımız bu hizmetlerden payına düşeni almış ve halen de alaya devam ediyor.

Geçmişten günümüze Iğdır’ı gözden geçirecek olursak neler yapıldığını net bir şekilde görebiliriz diyen AK Parti Iğdır İl Başkanı Ali Kemal Ayaz şöyle dedi: “Iğdır henüz 10 yıl önce il olmuştu ki AK Parti İktidara geldi. O yıllarda Iğdır ildi ama bir ilde olması gereken nerdeyse hiçbir yatırım yapılmamıştı. Partimiz iktidara geldikten sonra ülke genelinde başlattığı kalkınma hamlesi, Iğdır muhalefette olmasına rağmen göz ardı edilmeden yatırım almış, sorunları birer birer çözüme kavuşturulmuştur. Mustarip olduğumuz en önemli konulardan birisi örneğin Havalimanı konusuydu. Yıllardır sürüncemede bırakıldı ama Ak Parti söz verdi ve yaptı. Bu sayede bugün ülkemizin en uzak yerlerine 1.5 - 2 saat içerisinde seyahat edebiliyoruz. Bu büyük nimet partimizin Iğdır’a armağanıdır. Nitekim her ile bir üniversite projesi kapsamında Iğdır’ımız üniversiteyle buluşmuştur. Hava kirliliği sorunu hepimizin en büyük sorunuydu. Yanı başımızdan, Doğubayazıt’tan geçen Doğalgaz boru hatları varken, biz Doğalgaz kullanamıyorduk. Nitekim bu sorunda çözüldü ve Iğdır Doğalgazla buluştu. Geçmişte görev yapan İl Başkanlarımızın ve Milletvekillerimizin gayretlerini çok önemsiyoruz. Hepsi şehrimizin kalkınması için canla başla çalışmış, şehrimize birçok hizmetin gelmesine vesile olmuşlardır. 21 yılda Iğdır’a yapılan okul sayısını inanın şu an ben de bilmiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim 2021 ve 2022 yılında 30 civarında okul, öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Her mahallemizde birçok okul ve yurt bulunmaktadır. Hakeza Spor Bakanlığımızın Iğdır’a gösterdiği özel ilgi sebebiyle her mahallemizde spor salonu, gençlik merkezi, yüzme havuzu, semt sahaları, basket sahaları gibi sadece 2021 ve 2022 yılları arasında 100’ün üzerinde yatırım yapılmıştır. Yine Spor Müdürlüğümüzün okullara yaptığı spor yatırımları da oldukça fazladır.

Şüphesiz tüm yatırımlar şehrimizin insanı içindir. Batı illerinde ne varsa Iğdır’da da aynı yatırımların olması gerekmektedir. Bunun için hükümetimizin gayreti, bizlerin de sorumluluk bilinciyle yapılması gereken işleri takip etmemiz sayesinde şehrimize gerçekten güzel hizmetler yapıldı.

Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Hüseyin Engin Sarıibrahim belediye başkanlığına vekalet ettiği günden itibaren şehrimizde yaşanan yenilikleri hepiniz görmüşsünüzdür. Şüphesiz ki koordineli bir çalışma olmasa Iğdır’ımıza yapılan bu yatırımlar bu seviyelere gelemezdi.

Bizler parti olarak şehrimize yapılan her yatırımın arkasında durmuş, Sayın Valimiz ile Ankara’da yapılması gereken her işin takipçisi olmuşuzdur. Şehrimizde Haydar Aliyev Parkı dışında bir parkımızın olmadığını herkes biliyordur. Şimdi ise her mahallemizde son derece modern parklar halkımızın hizmetine sunulmuş durumdadır. Su ve Kanalizasyon şehrimizin başlı başına en önemli sorunlarından birisiydi. Bu işi hiçbir belediye göze alamıyordu. Bunu Ak Parti hükümetinin iradesi başlatmış ve sonlandırmıştır. 

Şu anda ikinci etap için de proje çalışmaları devam ettirilmektedir.
 Nitekim yapılan çalışmalardan şehrimiz insanları zaman zaman mustarip oldular. Toz ve çamur ister istemez zorlu bir sürecin parçası olarak karşımıza çıktı. Şükürler olsun ki bunun da kısa sürede üstesinden geldik ve asfaltlama çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık. Mevsim izin verdiği müddetçe yine belediye hizmetlerimiz aralıksız devam etmektedir. İskender Iğdır Caddesi yıllardır harabe şekilde duruyordu. Bugün o bölgede arsa fiyatları on kat arttı. Muhteşem bir cadde oldu. İskender Iğdır Caddesinin ilk etabı tamamlandı, ikinci etabı için çalışmalar başlatılmış, bordür taşları döşenmektedir. Yani bu hizmetler gerçekten şehrimiz adına sevindirici gelişmelerdir. Özgür Mahallemizde başlatılan imar çalışması 50 yıldır kimsenin cesaret edip elini vuramadığı bir çalışmadır. Sayın Valimiz bu konuyu gündeme getirdiğinde halkımız adına bizler de heyecanlandık. İlgili bakanlıklarımızla gerekli görüşmeleri yaparak işi hızlandırdık ve imar çalışmalarına başladık. Yıllardır kaderine terk edilen Özgür Mahallesi şu an itibariyle şehrimizin gözde mekanlarından birisi konumuna gelmiştir.

Şunun altını çizmek istiyorum.  

ŞEHRİMİZ İNSANI HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIKTIR

Yapılan hizmetler halkımızın refah düzeyini artırıcı yatırımlardır. Bu hizmetler yapılırken emin olun siyasi bir düşünceden ziyade insanlık adına vazife bilinerek yapılan yatırımlardır. Bir şehrin insanının doğusundaki de batısındaki de aynı şartlar altında yaşam kalitesine sahip olmalıdırlar. Şehrimizde yapılan yatırımlara dikkat ederseniz, şehrimiz bir bütün olarak ele alınmış ve yatırımlar aynı paralelde devam ettirilmektedir.

Yıllardır âtıl olarak duran, çevreye rahatsızlık veren Hakveyis kum ocağının Millet Bahçesi olarak yeniden düzenlenmesi şehrimizin marka değerini artırmıştır. Hemen yanı başında bir kütüphane yapılacaktır. Spor Müdürlüğümüzün önünde bulunan Iğdır’ın en eski spor salonu ömrünü tamamladığı için sökülmüş, ihaleye çıkmış ve yeniden çok amaçlı bir spor salonunun yapımına karar verilmiştir. Yine Halfeli yolu İskender Iğdır Caddesiyle kesişen eski polis lojmanlarının bulunduğu alana bir polis karakolu yapım işi bitme aşamasına gelmiştir.

İnanın o kadar çok yatırım var ki, sıralamayla bitirmek mümkün değil.

Birçok yatırım halkımızın gözünden ırak olduğu için bilinmemektedir. Mesela Iğdır Belediyemize ait atık su arıtma tesisi var. Devasa bir yatırım. Bu yatırım sayesinde tahliye kanallarından alınan kullanılması çok sakıncalı sular artık her türlü mikroptan arındırılarak tahliye kanallarına verilmektedir. Yani kanalizasyon atık suları bir şekilde tarlalarımıza ulaşmakta, yer altı sularını kirletmekte, çevreye büyük zararlar vermekteydi. Bu sorun da yine bizim tarafımızdan giderilmiş oldu.

Ülkemizin bir ucundan bir ucuna duble yol ağımız şükürler olsun ki tamamlanmıştır. Şimdi ilçeler arası yollarımız duble olarak tamamlanmaya başlanmıştır.

Iğdır’a gelen içme suyu projemiz halkımız için bulunmaz bir nimettir. Düne kadar arsenik oranı yüksek ve kullanılması dahi yasak olan bir suyu bizler içiyorduk. Ama şimdi Tuzluca’da yapılan depolama sayesinde şehrimizin su sorunu çözülmüştür. 2023 hedefimiz Tuzluca barajıdır. Bu barajı da Allah izin verir de bitirirsek Iğdır Ovasının tarım sulaması sorunu tamamen bitmiş olacaktır. Tuzluca barajı için de tüm çalışmalar başlatılmış, plan bütçeye alınmış ihale aşamasına getirilmiştir.

Yukarıda da belirttiğim gibi spor alanında şehrimize gerçekten çok güzel yatırımlar getirdik. Mesela futbol tribünleri spor severler için önemli bir yatırımdır. Şimdiki hedefimiz, aynı tribünün devamı olarak sahayı tamamen çevreleyen bir saha planı yapmaktır.

Alagöz Holding Iğdır FK Başkanı Sayın Cantürk Alagöz’ün spor alanında yapmış olduğu yatırımlar sporda ilerlememizde teşvik edici olmuştur.  Bu sebepten ötürü şehrimize yatırım yapan tüm iş insanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Organize Sanayide yatırım yapan, her geçen gün fabrikalarını büyüten değerli iş insanlarımız göğsümüzü kabartmaktadırlar. Yatırımcılarımızın yatırımlarını hızlandırmaları için bizler hükümet olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.

Yukarıda da belirttiğim gibi bazı şeyler vardır ki, siyaset için yapılmaz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri doğrultusunda hizmetimizi yapıyor, “İyilik yap denize at, balık bilmese de Halik bilir” ilkesi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu düsturla hedefimiz 2023 olacak, halkımıza daha çok hizmet için daha çok çalışacak, şehrimizin kalkınması için bir an olsun durmaksızın hak yolda yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

AK Parti Kurulduğu günden itibaren il teşkilatlarını kapatmayan, sürekli halk ile iç içe olan bir parti olarak çalışmalarını sürdürmüştür.

Parti genel merkezinin talimatları doğrudan sahaya yansımakta ve partililer, seçim dönemine girdiklerinden dolayı daha çok çalışmaktadırlar. Tüm üyelerine ve toplumun her kesimine gitmekte, halkın taleplerini de imkânları ölçüsünde değerlendirmektedirler.

 Gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş ziyarete gelen Ak parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz’a ziyaret anısına Iğdır Anıt ve Müze biblosu hediye etti.

İl Başkanı Ali Kemal Ayaz’a hem gazetemize gerçekleştirdiği nazik ziyaretten ve hem de yaptığı açıklamalardan ötürü teşekkür ederiz.           Haber: Cabbar ŞIKTAŞ 

Foto Galeri
AK PARTİ İL BAŞKANI AYAZ:  YATIRIMLARI SAYMAKLA BİTİREMEYİZ AK PARTİ İL BAŞKANI AYAZ:  YATIRIMLARI SAYMAKLA BİTİREMEYİZ AK PARTİ İL BAŞKANI AYAZ:  YATIRIMLARI SAYMAKLA BİTİREMEYİZ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası