NAHCIVAN ALİ MECLİS BAŞKANI VASIF TALIBOV İSTİFA ETTİ

Tarih : 2022-12-21 / Kategori : Gündem

NAHCIVAN ALİ MECLİS BAŞKANI VASIF TALIBOV İSTİFA ETTİ

Yaklaşık 3 aydır Nahcıvan’da Azerbaycan tarafından yapılan incelemeler neticesinde büyük yolsuzluklar yaptığı ortaya çıkan Vasıf Talıbov 27 yıldır yaptığı Ali Meclis Başkanlığı görevinden istifa etti.

 

Azerbaycan medyasından alınan haberlere göre Nahcıvan Ali Meclis Başkanlığını 27 yıldır aralıksız sürdüren Vasıf Talıbov son 3 aydır Azerbaycan DTX teşkilatı tarafından inceleniyordu. İncelemeler neticesinde 5-6 bakan suçlu bulunarak ceza evine atılmış, bir çok bürokrat da görevden uzaklaştırılmıştı.

Azerbaycan Devleti Nahcıvan’dan gelen şikayetler üzerine başlattığı incelemelerde 5-6 bakan yolsuzluk yaptıkları gerekçesi ile tutuklanmış, bir çok bürokrat görevden uzaklaştırılmıştı.

Azerbaycan Millî Güvenlik Bakanlığı tarafından yaklaşık 3 aydır sürdürülen incelemelerde, birçok bakanlıkta ve özellikle de Maliye Bakanlığında yüksek oranda bir yolsuzluk tespit edilmiş, yapılan bu yolsuzlukların arkasında Nahcıvan Ali Meclis Başkanı Vasıf Talıbov, oğulları Rıza ve Seymur Talıbov’un olduğu gelen haberler arasında yer almaktadır.  

Yaklaşık 8 gündür Azerbaycan’da bulunan ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşemeyen Vasıf Talıbov, bugün itibariyle 27 yıldır görev yaptığı Ali Meclis Başkanlığı görevinden istifa etti.

Vasıf Talıbov’un istifasının ardından göreve kimin atanacağı henüz belirlenmedi. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.