Özkan Yolcu, Tarımda dijitalleşme hayatımızı kolaylaştırıyor” dedi

Tarih : 2023-01-30 / Kategori : Genel Haber

Özkan Yolcu, Tarımda dijitalleşme hayatımızı kolaylaştırıyor” dedi

Yolcu “Tarım Cebimde” mobil uygulaması üreticilerin işini kolaylaştırdı

Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu, Tarımda dijitalleşmenin önemli adımlarından olan tarımcebimde mobil uygulaması ile çiftçilerimiz Bakanlığımızca sunulan pek çok hizmete kolayca erişebilmektedir. Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi, Hayvan Küpesi Sorgulama gibi üreticilerimizin yoğunlukla yararlandıkları hizmetleri cep telefonlarından dakikalar içinde kolaylıkla yapabilmelerini sağlayan tarımcebimde mobil uygulaması tüm çiftçilerimizin kullanımına sunulmuştur.”dedi.
 
Bazı Besiciler ise, mobil uygulamasını kullanıyoruz. Bu süreçte hayvanları bırakıp müdürlüklere gitmek oldukça zordu. Uygulamadan sonra müdürlüklerdeki evrak kağıt işleriyle işimiz azaldı. Bizim yaptığımız iş, teknolojiyle ilişkisi olan bir iş değil ama günümüz gereksinimlerinden dolayı teknolojiye ihtiyaç duyuyorduk. Şimdi hayvanlarımızın başından ayrılmadan Tarım Cebimde uygulamasıyla işlerimizi halledebiliyoruz. Teknolojiyle bu işi birleştirmek çok güzel bir adım oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştular.
 
UYGULAMA KOLAYLIK SAĞLADI
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından tanıtımı yapılan uygulamayla bitkisel ve hayvansal üretim sekmelerinde birçok konuyu bulabilen üreticiler, başta ÇKS bilgileri olmak üzere geçmiş yıllara ait hibe ödemeleri, yıl içerisinde yapılan destek ödemelerinin takvimi, sunulan hizmetlere ait eğitim ve yayın çalışmaları ve e-devlet üzerinden sunulan hizmetlere erişim sağlayabililiyor. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası