BİLSEM'de Kurslara Yoğun İlgi

Tarih : 2023-02-01 / Kategori : Eğitim

BİLSEM'de Kurslara Yoğun İlgi

Iğdır BİLSEM'de destekleme ve yetiştirme kurslarında eğitim gören öğrenciler, ilgi ve yeteneklerine göre 7 farklı atölyede severek eğlenerek öğreniyorlar.
 

Iğdır'da, ara tatilini verimli geçirmek isteyen öğrenciler Bilim ve Sanat Merkez'inde (BİLSEM)n Robotik Kodlama, Görsel Sanatlar, Müzik,Yabancı Dil,Bilimsel Araştırma Teknikleri,Akıl ve Zeka Oyunları atölyelerinde eğitim görüyorlar.
Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenen konsept ve takvim doğrultusunda 21 Ocak'ta başlayan yarıyıl kursu 5 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek kurslarda, toplam 92 öğrenci eğitim alıyor.
Iğdır BİLSEM Müdürü Ercan Cangel gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatı doğrultunda ara tatilinde 7 farklı atölyede eğitim verdiklerini belirtti.
Öğrencilerin bu kurslara çok istekli ve ilgili olduğunun ifade eden Çengel, "Özellikle Bakanımız Mahmut Özer'e minnettarız, velililerimizden çok olumlu dönüş alıyoruz bu konuda, öğrencilerimizde çok memnun çok istekliler. Kapasitemiz bazında 92 öğrenci kurs aldı, bu 2 haftalık ara tatili boyunca devem edecektir." dedi.
Robotik Dersler Hocası Fatih Toprak’ise, 15 tatilde açtıkları kursa özellikle kendi alanındaki derse öğrencilerin yoğun ilgisini olduğunu belirten, konuşmasını şöyle sürdürdü: " Öğrencilerimiz robotiğe çok meraklı , şu anki nesil teknolojiye çok ilgili, robot yapmak için çan atıyorlar. İlk günden beri robotumu şöyle olsun, daha verimli olsun konusundan azimle çalıyorlar. Bizde tabi önce robot yapımını ve yazılım kısmını onlara anlatıyoruz, öğrencilerin zihinlerindeki robotları onlara yaptırmaya çalıyoruz. "
Kursiyerlerden Enes Musaf Güneş’de, ara tatilinde BiLSEM'in kursuna katılarak robot tasarlama öğrendiğini belirterek, tablet ve teflon ve bilgisayarda oyun oynamak yerine tatilin robot yapmayı öğrenerek değerlendirdiğini söyledi.    Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.