NAHÇIVAN SINIR KAPISINDAN ARAÇ GİRİŞ ÇIKIŞLARI BAŞLIYOR

Tarih : 2023-02-01 / Kategori : Genel Haber

NAHÇIVAN SINIR KAPISINDAN ARAÇ GİRİŞ ÇIKIŞLARI BAŞLIYOR

Uzun zamandan beri araç giriş çıkışına kapalı olan Nahçıvan -Dilucu sınır kapısı yeniden açılıyor.
 

Geçtiğimiz hafta “NAHÇİVAN KAPISI AÇILSIN ARTIK” başlıklı haberimizin ardından Iğdır Valisi H. Engin Sarıibrahim ve Nahçivan Türk Başkonsolosu Asip Kaya'nın  girişimleri neticesinde  gece saat 24.00 itibari ile Türkiye/Nahçivan arasında seyahat edecek olan vatandaşlar özel otomobilleri ile giriş çıkış yapabilecekleri resmi olmayan kaynaklarla belirtildi. 

Edinilen bilgiye göre Nahçıvan da yapılan yönetim değişikliğinden sonra yapılan düzenleme ile gümrük kapısının 1 Şubat tarihinden itibaren araç giriş çıkışının başlayacağı belirtildi. 

Nahçıvan sınır kapısının otomobil geçişine açılıyor haberi  Nahçıvan ve Iğdır’da vatandaşların yüzünü güldürdü. Ekonominin bu kötü döneminde kapının açılması ticareti olumlu yönde etkileyeceği bekleniyor. 

Iğdırlı esnaflar, ”Alınan karar bizi çok menün etmiştir. Bu ekonomik şartlarda kaının kapalı olması bizleri mağdur etmişti. Şimdi rahat bir nefes alacağız “dediler.

Iğdır Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Atakan Demirci, ”Esnafımız zor durumdaydı. Kapının açılması çok iyi oldu araç giriş ve çıkışı esnafımızın yüzünü güldürecektir. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Esnafımıza Iğdırlılara Nahcıvanlılara hayırlı olsun. Biz iki devlet tek milletiz. İnşallah bundan sonra kapanmaz. Artık Nahcıvanlı kardeşlerimiz  rahatca Iğdır’a gelecek alışveriş yapacaktır. Iğdırlı da Nahçıvan’a giderek gezebilecektir. ”dedi. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası