OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ BESLENME DESTEĞİ

Tarih : 2023-02-06 / Kategori : Eğitim

OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ BESLENME DESTEĞİ

         Iğdır ‘da Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulaması kapsamında Iğdır da il genelinde  6850 okul öncesi öğrencilerine ücretsiz beslenme desteği verilmeye başlandı.
         

        Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Okul Öncesi Eğitimde Beslenme Desteği Projesi kapsamında bütün okullarımızda başlamıştır.”dedi.
   

           Proje yürütücüsü  Iğdır merkez Şehit Cihat Sayım Anaokulunda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cevdet Parlar, kahvaltı yapan öğrencilerle sohbet  etti.
   

           Iğdır İl Milli eğitim Şube müdürü Cevdet Parlar,” Milli Eğitim Bakanlığımızın Okul Öncesi Beslenme Desteği Projesi kapsamında öğrencilerimize beslenme desteği sağlamaya başladık. 

             Okul Öncesi Eğitimde Beslenme Desteği Projemizi il genelinde başlattık. Şehit Cihat Sayım ana okulunda öğrencilerimizle bir araya geldik. Velilerimiz ve öğrenciler beslenme desteğinden çok mutlu oldular.  İlimizde 6 bin 851 öğrenciye her gün beslenme desteği vereceğiz. Buradan bakanlığımız başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. ”  dedi.

           Uygulamadan velilerin de çok memnun olduğunu belirten Okul Müdürü İmran Turan, “Okulumuzda 197 öğrenci bulunmaktadır. Milli eğitim bakanlığımızın başlatmış olduğu Ana okullarında ücretsiz beslenme desteği projesi kapsamında bugün beslenmelerini sunduk. Bu kapsamda bizi destekleyen milli eğitim bakanlığına ve devletimize teşekkür ediyoruz. diye konuştu.
 

            Öğrenci Velileri ise, Bende bir veli olarak bu uygulamadan çok memnunum. Sabah erkenden kalkıp öğrencilere kahvaltı açmak çok zor oluyordu. Aynı zamanda başka çocuklardan görüp onda bunlar var bende neden yok diye bazı eşitsizliklerde oluyordu. beslenme uygulaması bu yüzdende çok iyi oldu. Sayın bakanımıza ve devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz.”dedi,

Bir başka veli ise, Sabah erken okula gelen çocuklar için beslenme uygulaması çok iyi oldu hem çocuklar hemde bizler açısından bunun için ekonomik eşit fırsatlar sundu çocuklara artık birinin gözü bir başkasının tabağında kalmıyor. Böylece hepsi aynı şeyi yiyerek mutlu bir şekilde evlerine gidecekler. Bize bu fırsatı sunan herkese teşekkür ediyoruz.”dedi.

Okulda eğitim gören öğrenciler, bugün ilk defa yedikleri yemekleri çok beğendiler.

    Şehit Cihat Sayım ana okulunda gerçekleşen beslenme desteği dağıtımına Iğdır İl Milli eğitim Şube müdürü Cevdet Parlar, şube müdürü Çetin Örs, okul müdürü İmran Turan öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı.  Haber:Ali Şıktaş

Foto Galeri
OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ BESLENME DESTEĞİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ BESLENME DESTEĞİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ BESLENME DESTEĞİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ BESLENME DESTEĞİ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.