IĞDIR’DA KONUT SATIŞI DURMA NOKTASINA GELDİ

Tarih : 2023-03-16 / Kategori : Gündem

IĞDIR’DA KONUT SATIŞI DURMA NOKTASINA GELDİ

Iğdır’da Aralık Ayında 290 Konut satışı yapılırken Şubat ayında 79 adet konut satışı gerçekleşti.

Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %18,0 azalarak 80 bin 31 oldu. 
 
Konut satışlarında İstanbul 14 bin 980 konut satışı ve %18,7 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u 8 bin 235 konut satışı ve %10,3 pay ile Ankara, 5 bin 31 konut satışı ve %6,3 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 16 konut ile Hakkari, 30 konut ile Ardahan ve 47 konut ile Tunceli oldu.
Iğdır’da Şubat ayında 79 adet konut satışı gerçekleşirken komşu iller Ağrı’da Şubat ayında 158 adet konut, Kars’ta Şubat ayında 200 adet konut, Ardahan’da Şubat ayında 30 adet konut satışı gerçekleşti.
 
Vatandaşlar, Kredilerin düşmesi ile konut fiyatlarının sınırsız bir şekilde artması satışları durdurdu. Bunun sebebi ya emlakçılar yada ev sahipler ikisinden biri fiyatları gerçek maaliyetinin üstünde satıyor. Ev Sahibi emlakçı fiyatı belirledi diyor. Emlakçı ise ev sahibinin fiyatı artırdığını söylüyor. Hal böyle olunca kira fiyatlarınıda tetikleyerek kiralar da da artışlar meydana geldi. Yetkililerde bu konuda denetim yapmalarını istiyoruz. Bu kadar yüksek fiyata ev alınıyor kiraya veriliyor acaba binalar depreme karşı sağlamı bunun garantisini vermeden bina satışı yapılıyor.  İlimizde zemin etütü yapılmışmı nekadar sağlam mesala valilik yolu millet bahçesi diyoruz. Millet bahçeli manzaralı satılık evler ilanı görüyoruz. Peki Millet bahçesi altı bataklık sazlık değilmi nasıl garanti veriyorsunuz zemine almış olduğumuz evler bize mezar olmasın denetimler yapılmasını istiyoruz. ”dediler.  Haber Ali Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası