İŞ İNSANI NİYAZİ ŞEREN VE YAZAR EŞİ SEMAİL ŞEREN’DEN GAZETEMİZE NEZAKET ZİYARETİ

Tarih : 2023-03-17 / Kategori : Kültür & Sanat

İŞ İNSANI NİYAZİ ŞEREN VE YAZAR EŞİ SEMAİL ŞEREN’DEN GAZETEMİZE NEZAKET ZİYARETİ

İstanbul’da ikamet eden ancak doğdukları şehri hiçbir zaman göz ardı etmeyen iş insanı Niyazi Şeren ve eşi yazar Semail Şeren gazetemize bir nezaket ziyareti gerçekleştirdiler.

Mutfaksız Kadınlar kitabının yazarı Semail Şeren Doğu’da yaşayan kadınların çektiği sıkıntılara dikkat çekmek için Iğdır’da ‘Mutfaksız Kadınlar’ belgeselinin çekimini organize ettikten sonra İstanbul Beşiktaş’ta Mutfaksız Kadınlar fotoğraf sergisini açtı. Sergiye Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve çok sayıda ziyaretçi katılım sağladı.

Doğuda yaşayan kadınların dilinden kitap tanıtımını yapan Semail Şeren şöyle demişti: “Öyle masal kahramanlarınınki gibi bir hayat yoktu hayallerimde. Benim solup giden hayalim bir mutfağımın olmasıydı. Sıcak, çok sıcak. Ocakta pişen yemeğimin buğusunun sıcacık yaptığı, yemek kokusunun elbiselerime  sindiği bir mutfağım olsun isterdim. Çocuklarımın  mutlulukla karınlarını doyurduğu, benim pişirdiğim yemeklerle büyüdükleri, demli çayımı yudumladığım bir mutfak… Kışın giremediği bir mutfak. Şimdi, soğuktan hissetmediğim ellerimin yıkadığı küçük, eski bir tencere dışarıdaki taşın üstünde kendisine yer bulmuş. Birkaç parça tabak, kaşık, bardak ise bir muşambanın üstünde… Hayallerimin solup gitmesinden daha zoru ise çocuklarımın gözlerimin içene her baktıklarında benden istedikleri şey. Hayal kurmayı unutturan bu yaşamda, yeni filizlenen bu tohumlara hayal kurmayı öğretmek. Umut vermek. Bitmeyen kara kışa inat…”

Kıymetli iş insanı Niyazi Şeren ve değerli eşleri yazar Semail Şeren’e nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederiz. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.