IĞDIRLI SİNAN OĞAN CUMHURBAŞKANI ADAYI

Tarih : 2023-03-18 / Kategori : Siyaset

IĞDIRLI SİNAN OĞAN  CUMHURBAŞKANI ADAYI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim takvimini açıklamasının ardından siyasi kulisler oldukça hareketlendi.

14 Mayıs günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin hazırlığı parti genel merkezlerinde gece gündüz sürdürülürken adaylık başvurusu yapan ve aday olabilmek için sürdürülen siyasi kulisler de oldukça yoğunluk kazandı.

IĞDIRLI HEMŞERİMİZ DR. SİNAN OĞAN CUMHURBAŞKANI ADAYI 

14 Mayıs 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde bir Iğdırlının aday olması bir ayrıcalıktır desek hamaset yapmış olmayız.

24. Dönem MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan, geçtiğimiz hafta Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ ile kameralar karşısına geçtiler ve Özdağ; “Ata ittifakının adayı Sinan Oğan’dır” dedi.

Ülkemiz 14 Mayıs günü seçime gidiyor. Hem ülkemizin Cumhurbaşkanını seçeceğiz hem de parlamentoda bizleri temsil edecek olan milletvekillerimizi seçeceğiz.

Şüphesiz her birimizin gönlünde bir aday ve parti yatmaktadır.

Her birimiz bir siyasi partinin destekçisi, temsilcisi, gönül vereniyiz.

Ancak Sinan Oğan’ın adaylığı tüm bu durumlardan farklıdır diye düşünüyorum.

Çünkü Oğan Iğdırlı, Iğdır’da doğup büyümüş ve içimizden çıkan bir hemşerimiz.

Ülkede Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan 4 kişiden birisinin Iğdırlı olması kesinlikle bir ayrıcalık, kesinlikle Iğdır adına önemli bir gelişmedir.

Yukarıda da belirttiğim gibi her birimizin gönlünde bir aday veya parti bulunmaktadır. Sinan Oğan’ın da bu doğrultuda değerlendirileceği, partiler üstü görülüp destekleneceği düşünülmektedir.

Yüksek Seçim Kurulunca, 14 Mayıs Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırlanan takvim kapsamında seçimin başlangıç tarihi 18 Mart olarak belirlendi.

Resmi Gazete'de yayımlanan seçim takvimine göre, cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya yapılacak başvurular 19 Mart'ta başlayacak. Siyasi partiler ise milletvekili aday listelerini 9 Nisan'a kadar YSK'ye verecek. Cumhurbaşkanı kesin aday listesi 31 Mart'ta, milletvekili kesin aday listeleri ise 19 Nisan'da ilan edilecek. Yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi ise 27 Nisan'da başlayacak. 

100 BİN İMZA TOPLANMASI 22 MART'TA BAŞLIYOR
22 Mart Çarşamba günü sabah saat 08.00'den itibaren seçmenler 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı görmek istedikleri kişiler için imza vermeye gidebilecek. Süreç 27 Mart Pazartesi saat 20.00'ye kadar 6 gün boyunca devam edecek. Seçmenler imza vermek için 08.00-20.00 saatleri arasında en yakın ilçe seçim kuruluna giderek tercih ettikleri cumhurbaşkanı adayına imza verecekler.

22-27 Mart tarihleri arasında yapılacak olan imza verme sürecinde Iğdır halkının, hemşerimiz Dr. Sinan Oğan’ı partiler üstü değerlendirerek imza kampanyasına katılmaları beklenilmektedir. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.