ÜNSAL’" (NEVRUZ )BAYRAMI KUTLU OLSUN

Tarih : 2023-03-22 / Kategori : Kültür & Sanat

ÜNSAL’

            Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel başkan yardımcısı  Serdar Ünsal, Nevruz bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
       

   Ünsal, Ergenekon-Bahar-Nevruz bayramı Türkiye'de yaşayan herkesin bahar bayramıdır. diyen Serdar Ünsal," Nevruz kardeşliktir, sevgidir, küslerin barıştığı bir gündür. Yıllardır bu bayramı geleneksel olarak kutluyoruz. Nevruz Türklerin Ergenekon’dan çıkış bayramıdır".
Bizler yıllardır. Iğdır'da Nevruz bayramını geleneklerimize göre kutluyoruz. Bu sene de geleneklere göre kutluyoruz. Deprem ve sel felaketinden dolayı üzgünüz bundan dolayı bu bayramı sessizce evlerimizde kutladık” şeklinde konuştu.
             “Nevruz, Türk insanını birbirine kenetleyen, bağlayan, bayramdır” diyen Ünsal, "Bu ateş, hiç sönmeden binlerce yıl yandı ve gelecekte de kıvılcımlarından binlerce gönlü tutuşturarak ortak kültür ocağında binlerce ruhu ısıtacaktır. Bugün Türkiye'de yaşayan ortak kültürleri paylaşan insanların ayrı bir şekilde nevruzu kutlaması yanlıştır. Nevruzun ruhuna ters düşer bunun için Türkiye’de yaşayan Türk, Kürt, Alevi, Sünni herkes tıpkı 300 milyonluk Türk dünyasında nasıl birlik beraberlik içinde kutluyorsa öğle kutlamalı. Orta Asya'nın, Türk âleminin Nevruz toyu kutlu olsun, Nevruz gülleri geleceğe umutlar taşısın. Dört yıl önce nevruz bayramında dileğimiz olan "gelecek yıl Nevruz-Ergenekon, Türkün diriliş günü olan bu günü Karabağ’da Azerbaycan’ın işgal edilen topraklarında bir toy bayram havasında kutlarız. "demiştik. Allah'a binlerce şükür olsun ki üç senedir Nevruz bayramını işgalden kurtarılmış Şuşa da kutluyoruz. Diriliş günü olan milli bayramımızın Türk Milletine kutlu olmasını diliyorum“ dedi. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.