Iğdır’da Kira ve Konut fiyatlarında Artış Devam Ediyor.

Tarih : 2023-03-28 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Kira ve Konut fiyatlarında  Artış Devam Ediyor.

Iğdır’da Kira ve emlak satışında fiyat artışları devam ederken kira fiyatları 7500 TL’ye kadar yükseldi. 

Iğdır’da Konut satışında 2022  Aralık ayında 216  Konut satışı gerçekleşirken yüksek fiyat artışından dolayı bu rakam hızlı bir şekilde  gerileyerek Ocak ayında 97 adet konut satışı gerçekleşti. Artan yüksek rakamlardan dolayı Bu rakamın Mart Nisan ayında daha da düşmesi bekleniyor. 
Iğdır’da özellikle Kira fiyatlarındaki yükseliş vatandaşın gündeminden düşmüyor. Son 1 yılda yüzde 152, son 4 yılda ise yüzde 233 artış gösterdi. 1750 TL -2.500 TL arasında olan kiralar Valilik yolu caddesinde 7.500 TL’ye kadar yükseliyor. 
 
BAZI EV SAHİPLERİ ZAM YAPMADI
Iğdır’da bazı ev sahipleri artan kira zamları karşısında kiracısına zam yapmadı. Ev sahipleri ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte bir birimize destek olmalıyız. Apartmanımda oturan  kiracılarım 1000 TL- 1250 TL arasında oturuyorlar. Arttırmayı da düşünmüyorum. Zaten zor ayakta duruyorlar. Diğer ev sahiplerinin de bu inceliği düşünmesini bekliyoruz. 5 Bin ile 7500 bin arasında evi kiraya veriyorlar.  Vicdanlarına bırakıyoruz.”dediler. Kiracılar ise, Bu zor şartlarda bu kirada oturduğumuz için çok şanslıyız. Birçok kiracı yüksek kira artışından dolayı evinden çıkmak zorunda kaldı. Bu günümüze şükrediyoruz.”dediler.
 
FIRSATÇILARA BİRİLERİ DUR DESİN
  Fırsatçı bazı ev sahibi ve emlakçıların sebep olduğu yüzde 100'ü bulan artışların yaşandığı Iğdır’da  vatandaşlar yetkililerden destek bekliyor biran önce artan konut ve kiranın önüne geçilsin. 70 M2 Bir konut 850 bin ile 1 Milyon arasında değişiyor. 100 ve 130m2 Bir daire ise 1 milyon 500 bin ile 2 milyon arasında değişiyor. Kiralar ise durdurulamaz bir noktada hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor.  Haber: Allahverdi Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.