ADİL AŞIRIM AK PARTİ İSTANBUL 1. BÖLGE ADAY ADAYI OLDU

Tarih : 2023-03-28 / Kategori : Haberler

ADİL AŞIRIM AK PARTİ İSTANBUL 1. BÖLGE ADAY ADAYI OLDU

Iğdır’ın yetiştirdiği önemli değerlerden birisi olan ve genç yaşında ülke yönetiminde görev alan Iğdır Eski Milletvekili Adil Aşırım, ikamet ettiği İstanbul Kadıköy 1. Bölge Ak Parti’den aday adaylığını açıkladı.

Iğdır’ın tanınmış simalarından siyasetçi ve bilim insanı Adil Aşırım çok genç yaşta dönemin başbakanı Tansu Çiller’in danışmanı olarak siyasi hayatına başlamış oldu.

Daha sonra 20. dönem Iğdır Milletvekili seçildi. Akademik kariyerinin yanında siyaset arenasında ve özel sektörde de hep aranan isimler arasında yer aldı.

Birçok özel şirkette danışmanlık, yönetim kurulu başkanlığı, başkan yardımcılığı gibi üst düzey görevlerde bulundu.

Siyasetçi bilim insanı Adil Aşırım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından tekrar siyasete girme kararı aldığını duyurdu ve  Ak Parti’den İstanbul 1. Bölge aday adayı olduğunu açıkladı.

Kıymetli hemşerimiz Adil Aşırım’a çıktığı yolda başarılar dileriz.  

ADİL AŞIRIM’I KISACA TANIYALIM;

1964’te Iğdır’da doğdu, 1987 yılında ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu, 1988 – 1990 yılları arasında İTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Fakültesi Bilgisayar Kontrol Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını tamamladı, İstanbul Aydın Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin işletme ana bilim dalında (finans piyasası üzerine) doktorasını tamamladı.

5 yıl Telekomünikasyon sektöründe (PTT ARLA-TELETAŞ) araştırma ve tasarım mühendisliği, 4 yıl T.C. Başbakanlık Müşavirliği, 20. Dönem Iğdır Milletvekilliği görevlerinde bulundu. 20 yıldır başta elektrik elektronik endüstrisi olmak üzere çeşitli sektörlerde yöneticilik ve danışmanlık yapmaktadır. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası