AK Parti Aday Adayları Ankara’da

Tarih : 2023-03-29 / Kategori : Siyaset

AK Parti Aday Adayları Ankara’da

14 Mayıs seçimlerine yaklaşırken Iğdır’da Cumhur İttifakının büyük ortağı AK Parti’de aday adayları belli oldu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda MHP ile AKP arasında ortak liste yapılacağı iddialarına yanıt verdi. MHP’nin milletvekilliği seçimlerine kendi adayları ve logosuyla gireceğini açıklayan Bahçeli, “Cumhur İttifakı’nı teşkil eden 2 partinin kendi adıyla, amblemiyle ve adaylarıyla seçime katılmaları söz konusu iken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortak liste hazırlığına teşne olması ve buna tevessül etmesi doğru, mantıklı ve makul bir seçenek olamayacaktır” dedi.
Hal böyle olunca Ak Parti adayları genel merkezin yolunu tuttu. 
 
AK Parti’de 14 isim milletvekili adaylığı için başvurdu.
 
Ak Partiden başvuran adaylar, Ahmet Tutulmaz, Ali Rıza Arslantürk, Atilla Gülmüş, Cengiz Özmen, Ertuğrul Akar, Hayrunnisa Bakkıran, Muhammet Engin, Mustafa
Karadeniz, Nurettin Aras, Töbet Turan, Tuba Yıldırım, Oğuz Aşırım, Ömer Armağan ve Umut Yılmaz, AK Parti’nin aday adayları olarak açıklandı.
 
Partiler 9 Nisan’a kadar aday listelerini YSK’ya bildirmek zorundalar. Bu tarihe kadar partilerin adaylarını kamuoyuna duyurmaları gerekiyor.
 
AK Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz, Partimize 14 tane aday adaylığı başvurusu aldık. 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan seçimler öncesinde 28. Dönem Milletvekili AK Parti Iğdır Aday Adayları Teşkilat Temayül Yoklamasını gerçekleştirdik. Bu süreçte temayüllerimiz, teşkilat fikirleri ve kamuoyu araştırması ile birlikte 9 Nisan'da YSK tarafına listelerimiz teslim edilecektir. Bizlerde bu süreçte Cumhur İttifakı'mız ve tüm aday adayları ile birlikte sahada çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hedefimiz AK Parti’yi Iğdır’da birinci parti yapmaktır. Birlik beraberlik içerisinde 14 Mayıs 2023 tarihinde de Cumhur Başkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın Önderliğinde Cumhur İttifakı ile bu kutlu davada hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.