İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları Iğdır’da kınandı

Tarih : 2023-04-14 / Kategori : Gündem

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları Iğdır’da kınandı

  İsrail tarafından Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlar Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği ve vatandaşlar tarafından kınandı.

           İşgalci İsrail’in Mescid-i Aksa baskınına Türkiye’nin dört bir yanından tepkiler yağmaya devam ediyor. 
Iğdır’da da Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere yönelik saldırılar Miting eşliğinde kınandı.  
Hacı Hacer Yusuf Camiin’de  Cuma Namazının ardından Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği önderliğinde Camii önünde toplanan yüzlerce kişi, Filistin ve Türk bayrağı açtı. 
Gruptakiler sık sık “Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika, Filistin’e selam direnişe devam” şeklinde slogan atıp tekbir getirdi.
Grup yürüyüşün ardından belediye meydanında bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.
Basın açıklaması Kuranı Kerim tilaveti okunması ile devam etti
Ehlibeyt Alimleri Derneği Üyesi Zeki Tümay, “Bugün yine bir arada İsrail’in zulmünü kınamak, inşallah sona erdirmek, direnişe destek vermek için bir aradayız. Ali İmran Suresi28 ayet diyorki; Müminler müminleri bırakıp kafirleri dost edinmesinler.
Bu gün burada çok değerli kamuoyumuza ve basın mensuplarımıza kalbi duygularımızı aktarıyoruz. Bize öğretilen şudur Nerde bir fakir bir garip görürsen onun imdadına koşun. Değerli hemşerilerimiz değerli ve değerli müslüman kardeşlerimiz Dünyanın bir çok coğrafyasında her dinden her milletten ve her ırktan nice ezilen horlanan canlarına ve malları gasp edilen ve yağmalanan insanlar ve milletler vardır. Bu gün filistin kan ağlıyor. Bebekler korkularından uyuyamıyor. Acaba evimiz nezaman başımıza yıkılacak. sabahı tekrar nezaman göreceğiz. Özgürce yollarda yürüyebilecekmiyiz diye Mescidi Aksamahzun minarelerin şereflerindeki güvercinler panik içerisinde Niyemi bilmiyormusunuz.? Siyonizm o kirli ayaklarıyla mukaddes mekanları çiğnemekteler. Benim filistinli kardeşlerim sonucu ne olursa olsun düşmanın onca silahına karşın korkusuzca yürümektedirler ve göğüsünü kurşunlara siper etmekteler. Bütün batı medeniyeti kendilerinden olan birine örneğin ukranya bunca arka çıkıp maddi ve manevi destek çıkarken çok merak ediyorum Filistin söz konusu olduğunda neden ses kısılır. Neden susarlar. ve neden tepki vermezler. Medeniyetiniz bumudur. Adaletiniz böylemidir. Dünyanın ileri demokrasilerinin sizde olduğunu hep dünyaya deklare edersiniz beyler farkındamısınız. Siz zira arkasında duracağınız kişinin bir insan olduğuna değil hangi dillerden ve milletlerden olduğunamı bakarsınız. Kusura bakmayın ben size medeni  diyemeyeceğim.”dedi.
Katılımcılardan Behlül Salmanlı,” Müslümanların kutsalına yapılan saldırıyı kınıyoruz. Dünya Müslümanları birlik olmalı. Siyonistler her ramazanda bu saldırıları yapıyor”dedi. Grup, yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı. Haber:Ali Şıktaş

Foto Galeri
İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları Iğdır’da kınandı İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları Iğdır’da kınandı İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları Iğdır’da kınandı İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları Iğdır’da kınandı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.