20. DÖNEM IĞDIR ESKİ MİLLETVEKİLİ ADİL AŞIRIM’LA ÖZEL RÖPORTAJ

Tarih : 2023-05-09 / Kategori : Gündem

20. DÖNEM IĞDIR ESKİ MİLLETVEKİLİ ADİL AŞIRIM’LA ÖZEL RÖPORTAJ

1995 yılında Iğdır’da DSP’den Milletvekili seçilen Iğdır’ın tanınmış siyasetçisi Milletvekili Adil Aşırım, Ak Parti Adayı Cantürk Alagöz’e destek vermek için Iğdır’a geldi.

Adil Aşırım Ak Parti Milletvekili Cantürk Alagöz’e destek vermek amacıyla dün Iğdır’a geldi ve gazetemize bir nezaket ziyareti gerçekleştirerek gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş’ın sorularını yanıtladı.

SORULAR VE CEVAPLAR:

Soru: Sn. Aşırım Iğdır’a hoşgeldiniz, sebebi ziyaretinizi öğrenebilir miyiz?

Teşekkür ederim, hoş bulduk. öncelikle Yeşil Iğdır gazetesinin yıllardır süren yayın hayatında tekrar başarılar dilerim, Iğdır’ın en kadim kuruluşu unvanına sahip bir gazetemizdir.
14 Mayıs seçimleri ülkemize hayırlı olsun, bütün adaylara başarılar dilerim, her seçmen gibi benimde bir reyim var, istediğime oy vereceğim, ancak bir dönem Iğdır adına siyaset ve yasama hakkı şerefine nail olmuş biri olarak, sevenlerimizin de önerileri ile bir kanaat önderi sıfatım ve tecrübemle kamuoyunu aydınlatma görevim olduğunu düşünerek geldim.
Türkiye ve Iğdır önemli bir seçime gidiyor, cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçilecek; Iğdır’ın ilk milletvekili olarak, Iğdır yararına gördüğüm Sn. cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilmesi ve milletvekili adaylarımız Sn. Cantürk Alagöz ve

Sn. Ahmet Tutulmaz’a destek vermek için geldim.
 

Soru: Kendinizi kısaca tanıtır mısınız, şu an ne işle meşgulsünüz?

ODTÜ Elektrik elektronik mühendisliği bölümünden mezun oldum, daha sonra İstanbul teknik Üniversitesi bilgisayar kontrol mühendisliği
bölümünde mastır yaptım, bir dönem asistanlık ve kendi alanımda AR-GE mühendisliği yaptım, akademik hayatıma ara vererek T.C. Başbakanlık Müşavirliği göreviyle Ankara’da çalıştım, 1995 yılında Iğdır milletvekili oldum.
1999 dan bu yana çeşitli şirketlerde yöneticilik yaptım, 2016 dan bu yana akademik hayata döndüm, doktora tezim finans üzerinedir, akademik hayata öğretim üyesi olarak devam edeceğim.
 

Soru: Şehre ilk girdiğinizde aldığınız seçim havası nasıldı? Nasıl bir sonuç olur sizce?

Birkaç aydır Iğdır’ın nabzını tutmaya çalışıyorum, gördüğüm kadarıyla seçmen kararı oturmaya başlamış, değişmeyen şey, maalesef, Iğdır’ın, neredeyse 40 yıldır toplumu cepheleştirme üzerine kurulan stratejiyle, oy vermesi tutumunun devam etmesini isteyen kesimlerin hala aynı stratejiyi devam ettirmesidir.
Bu durum ilk defa kırılacak gibi, Cantürk bey bu konuda epey mesafe almış toplumun her kesiminden oy alacak gibi gözüküyor.
Iğdır iki mv. ile temsil ediliyor; Yeşil Sol Parti bir mv. çıkarabilir, Ak Parti’den de Cantürk bey seçilebilir.
 

Soru: Cantürk Alagöz’ü desteklemeye geldiğinizi belirtiyorsunuz. Bu desteğin önemi nedir? Sizi Cantürk Alagöz’e destek vermeye yönlendiren sebebi açıklayabilir misiniz?

Iğdır’ın ilk milletvekili Adil AŞIRIM ve seçilen ilk il belediye başkanı Ali Asker AŞIRIM olarak Iğdır’a, kısa dönemde, çok hizmet ettik; yollar, şehirleşme, havaalanı, üniversite, küçük Sanayi Sitesi, Organize Sanayi Sitesi gibi çok önemli alt yapılarda bizim imzamız var, ve sevilen bir aile olarak elbette siyasi desteğim çok önemlidir. Cepheleşmeyi önleyebilir, en yararlı Cumhurbaşkanı ve Milletvekillerini anlatabilirim. 30 yılı aşkın bir siyasi geçmişim var;
Başbakanlık danışmanı, Milletvekili olarak görev yaptım, siyasette iddiamı ortaya koydum; ANAP genel başkan adayı oldum, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkan adayı oldum, Antalya Mv. Adayı oldum, bu tecrübelerle desteğimin büyük katkısı olacaktır.
Cantürk ALAGÖZ’ ü desteklememin sebebi ise, Iğdır’a abimle yapmak istediklerimizin fazlasını yapabilecek kabiliyet ve güçte olmasıdır.
Cantürk Bey müteşebbüstür ve başarılı olmuştur, Türkiye’de Pandemi döneminde milletin en çok ihtiyacı olan aşıyı ülkemize getirmiştir, bu katkısıyla devletimizin ve hükümetin güvenini kazanmıştır.
Devletin ilgili bakanlıklarıyla ortak çalışmalar yapmıştır, tanışık olmuştur, nitekim bu güven sonucu Sayın cumhurbaşkanı milletvekili adayı olması için görevlendirmiştir.
Bu bir taktirdir, bu taktiri boş çevirmemeliyiz geçmişte (1999 seçimi)benim oylarım çalınarak dönemin Başbakanı Sn. Mesut YILMAZ’ın bana olan taktiri boş çevrilmiştir, bugün yeni bir fırsat, daha çok imkanı olan arkadaşımız Cantürk beye doğmuştur, boş çevirmemeliyiz, Iğdır önümüzdeki dönem daha yüksek organizasyon gücü olan Milletvekillerine teslim edilmelidir, Cantürk bey ve Ahmet bey bu görevi daha layıkıyla yaparlar.
Iğdır küçük bir il olabilir ancak stratejik önemiyle İstanbul kadar büyüktür.
Cantürk beyin ulusal ve Uluslararası etkinliği bu büyüklüğü yönetebilir.
 

Soru: Cantürk Alagöz milletvekili seçilirse Iğdır somut ifadelerle ne kazanmış olur?

IĞDIR kültür, spor, turizm, sanayi, ticaret, sağlık ve eğitim alanlarında zenginleşir, bu zenginleşme cepheleşmeyi ortadan kaldırır.
Iğdır Batı’yı ülkemiz üzerinden Kafkasya ve Asya’ya, uzak Doğuya bağlar,
İpek yolunun önemli bir demiryolu durağı olur.
Bu fırsatları görmek yetmez, değerlendiren biri şarttır, Cantürk beyde bu kapasite var.
 

Soru: Sizin döneminizde yapmak isteyip de yapamadığınız hangi projeniz vardı ve Cantürk Alagöz seçilirse ilk yapmasını istediğiniz proje hangisidir?
 

Biliyorsunuz Ali Asker AŞIRIM futbolu çok severdi, Iğdır 2. Lige kadar çıkmıştı, süper lige çıksın isterdi.
Ağrı Dağı ve Tuzluca dünyanın en önemli turizm merkezi olsun isterdim.
Havaalanını Küllük köyümün arazisini alarak ilk bütçeye koyduğumda kimse olacağına inanmadı, oldu işte, emeği geçenlere minnettarım, demiryolu geçsin ve Iğdır istasyonu merkez olsun isterdim.
Iğdır Dünyanın teknolojik sera tarımı yapılan merkezi olsun isterdim.
Bunların hepsini Cantürk bey yapacak güç ve kabiliyete sahip.
Soru: Cantürk Alagöz devlet yatırımlarının yanı sıra özel sektörün de Iğdır’a yatırım yapması için teşvik edici olabileceğine inanıyor musunuz?
Evet. Buna kendisi yakın zamanda en güzel cevabı verdi, Sayın Ali Koç’u ilimize getirdi, büyük bir başarıdır bu, sanırım Ankara milletvekili adayları toplansa Ali KOÇ’u kendi iline davet etse, bu kadar kolay başarılı olamazlardı, biraz önce anlatmaya çalıştığım mesele budur işte; Cantürk beyin organizasyon gücü çok yüksek.
 

Soru: Cantürk Alagöz’ü desteklemek üzere Iğdır’a geldiğinizi ifade ettiğiniz için soruyorum, Alagöz’e tavsiyeleriniz oldu mu, olacak mı, ne tavsiye etmek istersiniz?
 

Siyasi tavsiyelerim oluyor, zannedersem bu tavsiyelere değer verip uyguluyor.
Bence iddialı adayları çok sıkmamak gerekir, tavsiyeden ziyade yapabileceğimiz en azami ölçüde oy toplamak daha doğru olur.
 

Soru: Seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz. Oyların partilere dağılımı nasıl olur?
 

Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda biter, benim kendi yaptırdığı ankete göre Sn. cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk turda seçimi kazanır.
Iğdır milletvekili seçimine gelince maalesef bahsettiğim nedenlerden dolayı Yeşil Sol Parti bir milletvekili, Ak Parti’de bir milletvekili çıkarır.
Sn. TUTULMAZ iyi bir siyasetçidir, Kürt hemşerilerimin yerinde olsam (geçmişte AĞRI ilimizde olmuştu) hizmetten yana oy verir, 2 mv gönderirim.
 

Soru: Değerli bir politikacı, iyi eğitimli, birçok büyük şirkette yöneticilik yapmış birisiniz. Son söz olarak halkımıza nasıl bir tavsiyede bulunmak istersiniz? 

Çocuklarımızı iyi yetiştirelim, onları eleştirmek, azarlamak yerine dinleyelim.
Gençler inanarak istesinler, plan yapsınlar ve uygulamaya koysunlar, başarılı olmazlarsa bu geçici bir durumdur, planlarını değiştirsinler ve hiç vazgeçmesinler.
Allah sonsuz ve sınırsız gücüyle kullarına manevi kuvvetler (melekler) vermiş,
bu kuvvetlerle hiçbir korkuya yer vermeyeceklerinin farkında olsunlar ve inansınlar.
Gençler kendilerine sınır koymasın hep yüksek hatta sınırsız vizyonları olsun.
Başkaları ile ilgili negatif düşünmenin kendilerine faydası olmadığını bilsinler.
Doğruluk ve adalet üzerine tesis edilmeyen hiçbir şey uzun süre devam etmez, ne yaparlarsa başkalarının da fayda sağlamasını istesinler.
Güne başlayan her adımın, her anın imtihan olduğunu bilsinler, sadece yaradan dan yardım istesinler.
Teşekkür ederim.

Iğdır eski Milletvekili Adil Aşırım’a yaptığı açıklamalardan ötürü teşekkür ederiz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası