Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Tarih : 2023-05-10 / Kategori : Gündem

Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Vali Sarıibrahim, Seçim Güvenliği Bilgilendirme Toplantısında Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
 

Vali H. Engin Sarıibrahim, başkanlığında, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ilimizde huzur ve güven içerisinde geçmesi için alınan güvenlik tedbirleri hakkında Valilik  Toplantı Salonunda Seçim Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
İl Emniyet Müdürü Dr. Oğuzhan Yonca,  İl Jandarma Komutanı Nejdet Karaca, ilimizde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarının katıldığı toplantıda; oy verme günü öncesi, sırası ve sonrasında alınan/alınacak güvenlik tedbirleri hakkında bilgilendirme yapan Vali Sarıibrahim, ilimizde seçime ilişkin tüm güvenlik tedbirlerinin alındığını belirterek ilimizde ve ülkemizde huzur ve esenlik içinde bir seçim sürecinin yaşanması temennisinde bulundu.
Vali Sarıibrahim, İlimizde toplam 473 Sandıkta 133.683 seçmenin sandığa katılması beklenmektedir. Emniyet bölgesinde 31 noktada, Jandarma noktasında 126 noktada seçmenlerimiz oy kullanacak. 473 sandığın çoğunluğu 284 sandıkla il merkez ve köylerinde olacak. Yüksek seçim kurulunun ortaya koyduğu kararlar doğrultusunda kamu görevlileri olarak ortaya koyulan kararları uygulamak için gerekli çalışmaları yapacağız. İlimiz genelinde 22 siyasal partinin 44 adayı ve 2 bağımsız adayı bulunmaktadır. Toplam 46 aday için oy kullanılacaktır. Bu oy kullanma başlangıcı ve bitişi sürecinde il genelinde jandarma bölgesinde toplam 1417 Personel 137 araçla seçim güvenliğini sağlayacak. Emniyet bölgesinde ise 652 personelimiz ve 54 aracımız seçim güvenliği tedbiri alacaktır. Seçim güvenliği dediğimiz oy pusulalarının seçim bölgesine getirilmesi ve seçim sonrası seçim bölgesinde  sandıkların alınıp güvenli bir şekilde sandık başkanlarının gözetiminde tutanaklar eşliğinde seçim kuruluna teslim edilmesine eşlik edilmesi için görevlendirilmiştir.  Valilik sosyal sayfamızdan oluşacak gelişmeleri doğru bir şekilde aktarmaya çalışacağız. Provokosyonlara karşı tedbirleride alacağız. Temenimiz tartışmasız olaysız bir seçim sürecini geçirmektir. Gerçek ve doğal bilgileri bizlerden alabilirsiniz.”Şeklinde konuştu. Haber: Ali Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.