AZERBAYCAN MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI ADİL ALİYEV IĞDIR’A GELDİ

Tarih : 2023-05-22 / Kategori : Genel Haber

AZERBAYCAN MECLİS BAŞKAN  YARDIMCISI ADİL ALİYEV IĞDIR’A GELDİ

Azerbaycan’dan Meclis Başkan Yardımcısı Milletvekili Adil Aliyev başkanlığında bir heyet bazı temaslarda bulunmak üzere Iğdır’a geldi.
 

Azerbaycan’dan Adil Aliyev başkanlığında ki heyet kentteki  resmi kuramlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmek üzere Iğdır’da bir dizi temaslarda bulundu.

Azerbaycan Milli Meclis Başkan Yardımcısı ve Gençlik ve Spor Komitesi Başkanı Milletvekili Adil Aliyev, Nahcivan Gençler Sandığı İcra Direktörü Çebi Guliyev, Nahcivan Ali Meclisi Milletvekili Profesör Hüseyin Bağırsoylu, gazeteci Elnnur Ertürk ve beraberinde gazi, şehit yakını ve bazı bürokratların bulunduğu bir heyet Iğdır’a geldi.

Dilucu sınır kapısından karayoluyla Iğdır’da gelen heyet, Kılıçlar Anıt Müzesini ziyaret etti.
Müzeyi gezen heyet daha sonra anıta karanfiller bırakarak, şehitlerin ruhlarına dua okudular.
Azerbaycan Mili Meclisi Başkan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Komitesi Başkanı Milletvekili Adil Aliyev burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Iğdır’a heyet olarak resmi görüşmelerde bulunmak için geldiklerini belirterek; “Türkiye ve Azerbaycan devletleri arasında olan münasebetlerin daha da yakınlaşması için bugün burudayız.” Dedi.  
        Türkiye siyasetçilerinin, Azerbaycan milletvekilleri ve siyasetçilerinin her zaman birlik ve dayanışma içerisinde olduğuna vurgu yapan Aliyev: “Bizde bu istikamette öz kardeşlerimizin yanındayız. Bugün ziyaret ettiğimiz bu soykırım anıtını da daha önce biliyorduk, ancak ilk kez ziyaret etmek fırsatını bulduk. Ermeni vahşiliğin kurbanları tek Iğdır’da değil, Azerbaycan ve bu bölgede rastlamak mümkündür. Ermeniler geçmişte ve günümüzde hep vahşi ve terörce saldırılarda bulunmuşlardır. Geçmişte burada, Karabağ’da, Hocalı’da yaptıkları soykırımı Azerbaycan ve Türkiye halkı hiçbir zaman unutmayacaktır.” dedi.
 
       AK PARTİ İL BAŞKANI AYAZ’A  ZİYARET
        Buradaki programın ardından Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz, tarafından karşılanan heyet bir süre sohbet etti. Adil Aliyev, Bugün Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği en üst seviyededir. Sayin Cumhurbaşkanlarımız İlham Aliyev ve Recep Tayyip Erdoğan bu kardeşliği en üst seviyeye çıkarmıştır. Bu kardeşlik daha ileri gidecektir. Türkiye ve Azerbaycan bölgede istikrar unsuru güçlü devlettir. Türk Milleti ve Devletinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 44 gün süren savaşta verdikleri desteği unutmamız mümkün değildir.“ dedi.

Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: ”Bizler iki devlet bir milletiz. Bu kardeşlik sayın Cumhurbaşkanlarımız sayesinde daha çok gelişmiştir. Seçimden sonra da daha çok artacaktır. Her zaman Azerbaycan’ın yanındayız. Iğdır’da da Serdar Ünsal ve Ziya Zakir Acar Azerbaycan’ın sesi durumundadır. Savunucusudur. İnşallah 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız yeniden seçilecek, kardeşliğimiz desteğimiz artarak devam edecektir.” Ziyaret Hediye taktimi ile son buldu.
        Heyet daha sonra Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim’i makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.     Haber: Zeki Şıktaş

Foto Galeri
AZERBAYCAN MECLİS BAŞKAN  YARDIMCISI ADİL ALİYEV IĞDIR’A GELDİ AZERBAYCAN MECLİS BAŞKAN  YARDIMCISI ADİL ALİYEV IĞDIR’A GELDİ AZERBAYCAN MECLİS BAŞKAN  YARDIMCISI ADİL ALİYEV IĞDIR’A GELDİ AZERBAYCAN MECLİS BAŞKAN  YARDIMCISI ADİL ALİYEV IĞDIR’A GELDİ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.