ŞARK KAPISI GAZETESİNDEN TARİHİ RÖPORTAJ

Tarih : 2023-05-24 / Kategori : Genel Haber

ŞARK KAPISI GAZETESİNDEN TARİHİ RÖPORTAJ

 Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinde yayın yapan ve 100. yılını geçtiğimiz günlerde kutlayan Şark Kapısı Gazetesi'nin Şube Müdürü Sebuhi Hesenov gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş ile çok anlamlı bir röportaj yaptı.

 

Nahçıvan’da aralıksız olarak 100 yıldır yayın akışını sürdüren Şark Kapısı Gazetesi Şube Müdürü Araştırmacı Yazar Sebuhi Hesenov,  Umumillider Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yılı münasebetiyle bir çalışma başlattı ve Merhum Haydar Aliyev ile yaşadığı devirde diyaloğu olan, onunla mesai geçiren, Nahçıvan’ın en zor dönemlerinde elinden geldiği kadarıyla katkı sunmaya çalışan gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş ile Merhum Haydar Aliyev ile olan anılarını konuşmak üzere bir röportaj yaptı.

Yeşil Iğdır Gazetesi genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş ile yaklaşık 3 saat boyunca röportaj yapan Şark Kapısı Gazetesi Yazarı Sebuhi Hasenov röportaj sonrası şunları söyledi: “Azerbaycan ve Nahçıvan sizin gibi kendini ön plana çıkarmayan ve ancak geçmişte en zor şartlarda büyük hizmetler veren değerleri hiçbir zaman unutmaz. Umumilliderimiz Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yılı münasebetiyle bir dizi röportaj çalışması başlattık, bu kapsamda Iğdır’da sizin varlığınızı elbette göz ardı etmek mümkün değildir. İfade ettiğiniz hatıralar bizim için çok değerli ve hiç bilinmeyen ayrıntılardır. Bunların gün yüzüne çıkması geçmişe ışık tutacaktır.  Belki bugüne kadar ihmal edilmiş bir röportajdır ancak geç bile olsa kamuoyu açısından değerli olacağını düşünüyorum.” dedi.

Gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş da yaptığı açıklamada: “Ben hiçbir zaman taltif bekleme ümidiyle bir işe girişmem. 1991 yılından başlayan Nahçıvan ve Azerbaycan serüvenim birçok anıyla doludur. Ben Merhum Haydar Aliyev ile görüştüğümde 23 yaşındaydım. Yaklaşık 3 yıl boyunca Merhum Aliyev ile sayısız görüşmelerim oldu. Merhum Aliyev’in talimatları doğrultusunda sayısız haberi Milliyet ve Yeşil Iğdır Gazetelerinde yayınlandım. Haberlerim çok büyük ses getirdi. Dünya basınının ilgisini Nahçıvan’a, Ermenilerin saldırgan tutumlarına çekebilmek için bizzat sahada çalışmalar yaptım.  Bizzat Savaşın içinde yer aldım. Genelkurmay Başkanı Merhum Elman Abbasov ile hem savaş cephesinde bulundum hem de Nahçıvan Türk ordusunun ilk kuruluş aşamasında bulundum. Benim Merhum Elman Abbasov ile tanışmam, diyalog kurmam tamamen Merhum Haydar Aliyev’in talimatıyla gerçekleşmişti. Talihsizlik şudur ki bu anılarımı kitaplaştırmak için kaleme aldım, uzun bir süre buna zaman ayırdım ve sonra bilgisayarımın çökmesi neticesinde yazdıklarım silindi ve yeniden başlayacak zaman bulamadım. Ama bir gün yazacağım.” dedi.
Uzun röportajın ardından hatıra fotoğrafı çektirildi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.