Alagöz, “Melekli Beldesin’den Tam destek istedi”

Tarih : 2023-05-24 / Kategori : Siyaset

Alagöz, “Melekli Beldesin’den Tam destek istedi”

Alagöz Melekli Beldesi Avrupa Beldesi Gibi Olacak dedi

Ak Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz ve beraberinde Azerbaycan Milli Meclis Başkan Yardımcısı ve Gençlik ve Spor Komitesi Başkanı Milletvekili Adil Aliyev, Nahcivan Gençler Sandığı İcra Direktörü Çebi Guliyev, Nahcivan Ali Meclisi Milletvekili Profesör Hüseyin Bağırsoylu, gazeteci Elnnur Ertürk ve beraberinde gazi, şehit yakını ve bazı bürokratların bulunduğu bir heyet  melekli beldesini ziyaret etti.
 
Ak Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz ve beraberindeki heyet  Melekli Belediye Başkanı Eray Coşar ve melekli beldesi halkı tarafından kurbanlar kesilerek karşılandı.
Belediye Meydanında konuşan Melekli Belediye Başkanı Eray Coşar, Bu gün bir birinden kıymetli misafirleri ağırlamaktan onur duyuyorum. Yakın bir tarihte bir seçim yaşadık ve Cumhur ittifakı olarak ezici bir çoğunluk sağladık. Bu gururu bize yaşatan başta Cantürk Alagöz ve melekli beldesi halkına çok teşekkür ediyorum. Türkiye büyük millet meclisinde de bizleri eniyi şekilde temsil edeceğine inancım tamdır. Bu gün aramızda olan konuklarımıza hitaben konuşuyorum. 2020 yılında gardaş Azerbaycan da kanayan yaramız olan karabağımız bağımsızlığını ilan etti. İşgalden kurtarıldı. Bizde melekli belediyesi olarak bir karar almıştık 44 günlük süren muharebede yer almak için Nahçıvan devlet başkanına ilettik ve dedikki melekli olarak bu kutlu savaşta tüm neferlerimizle sizin yanınızdayız diye bir karar aldık. Nahçıvan Cumhur başkanımıza sunduk. Bu süreçte melekli olarak yüreğimiz Karabağ için döğündü. Ama 44 günlük süren savaşın Zaferle taçlanacağından hiç şüphemiz yoktu. Çünkü iki kardeş ülkenin bu zaferde büyük katkısı vardı. 30 Yıllık esaret sona ermişti. Bu sevinçle biz Melekli Belediyesi olarak bir karar daha aldık ve Melekli beldemizin en büyük mahallesinin adını Karabağ mahallesi olarak değiştirdik. ”dedi.
 
Azerbaycan Milli Meclis Başkan Yardımcısı ve Gençlik ve Spor Komitesi Başkanı Milletvekili Adil Aliyev,’ise Öncelikle Melekli Belediye Başkanına teşekkürlerimi iletiyorum.”dedi.
 
Milletvekili Adil Aliyev, Geçen zorlu süreçlerde  İki Kardeş ülke her zaman bir birlerine destek olmuş ve olmayada devam edecektir.  Türkiye Azerbaycanın yanında olmuş Azarbaycan da Türkiyenin yanında olmuştur. Bu gardaşlık Dünyada parmakla gösterilen tek  gardaşlıktı. 2020 Yılında geçen savaş sürecinde verdiği destekten dolayı Tüm Azerbaycan vatandaşları Türkiyeyi çok sediler ve sevmeyede devam edecektir. Özellikle Türkiye Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğanı çok seviller.  İki ülke olarak münasebetlerin devam etmesi için elimizden gelen desteği vermeyede hazırız.”dedi. 
 
Daha sonra konuşan Ak Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, Öncelikle Sayın Vekiller hoş geldiniz. Sizin desteğiniz bizim için çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Melekli halkınada gönülden teşekkür ediyorum. Başımızı öne eğdirmediniz. Allah ta bizim başımızı öne eğdirmesin. Başkanımız konuşurken şöyle bir etrafıma baktım ve şunu söylüyorum ve sözünüde veriyorum Melekli beldesi bir yıl içinde Avrupa beldesi gibi olacak. Şu manzara beldemize yakışmıyor.  Gerek hükümetin gerekse kendi gücüm ve imkanlarımla melekli beldesini bir Avrupa beldesi bir Avrupa kasabası haline getireceğim. Bunuda bir yıl içinde yapacağım çünkü bu manzara bize yakışmıyor.  Bunun için birlik olmalıyız. ve şunuda söylüyorum iyki Iğdır halkı beni seçmiş çünkü sahipsiz olmak kötüymüş ben bunu Karaman maçında yaşadım. Karaman Iğdır Maçında ben vekil olmasaydım bizi yemişlerdi çiğ çiğ dolaysıyla kendi aramızda tartışabiliriz. kendi aramızda küsebiliriz. Kırılabiliriz. Ama dışarıya karşı tek vücut olmalıyız. Tek yumruk olmalıyız. ve böylelikle her kes bizim gücümüzü görmüş olacaktır. Bu millet her şeyin eniyisini hak ediyor. Azerisi, Kürdü, Lazı, Çerkezi bu milletin tamamı güzel olan herşeyi hak ediyor. Günün sonunda emek veren her zaman kazanır. Ben bunu gördüm ve yaşadım. Önümüzde bir seçim var Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi sizlerden ricam öncelikle melekli özelinden söyleyelim çok güzel bir destek verdiniz. Beklediğim biraz daha üsteydi biraz az geldi. Bana söz verin Melekliye hizmet için azı Cumhurbaşkanı seçiminde zirve yapalım. Bende melekli beldesini cennet yapacağıma söz veriyorum. Ben sözü sizden aldım. Pazar günü özellikle oturup melekli beldesinin oyunu sayacağım. Kısacası Iğdır için büyük hizmetler gelmesi için benim Ankaraya başı dik gitmem lazım. Meclise güçlü girmem lazım. Ben sizin askerinizim, Hizmetçinizim. bunu bilin Bu seçimde onun partisi bunun partisi demeyin güçlü bir şekilde sandığa gidinki bende melekli beldesini tarihinde görmediği hizmeti getireceğime söz veriyorum. “dedi.
 
Belediye Başkanı Eray Coşar, tarafından hediye taktiminin ardından Ak Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, Esnaf ve vatandaşlarla tek tek görüşerek destek istedi.
                                  Haber: Ali Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası