Türk Mutfağı Haftası Iğdır’da çok lezzetli geçti!

Tarih : 2023-05-25 / Kategori : Genel Haber

Türk Mutfağı Haftası Iğdır’da çok lezzetli geçti!

Iğdır'ın yöresel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünleri, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Tuz Mağaralarında düzenlenen programla tanıtıldı.
 

Iğdır Valiliği ve Iğdır Belediyesi koordinesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizesinde düzenlenen programa katılan Vali  H. Engin Sarıibrahim ve eşi Hatice Sarıibrahim hanımefendi, Iğdır’a özgü birbirinden güzel yöresel lezzetleri inceleyerek tadına baktı.

Iğdır’ın yöresel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünlerine dair bilgilendirme sunumuyla başlayan program, kamuda görev yapan personeller tarafından Türk sanat müziği konseri ve Kafkas dans gösterisiyle devam etti. 

Vali  Sarıibrahim, burada yaptığı açıklamada, etkinliğin yapıldığı Tuz Mağaralarının Türkiye'de önemli turizm merkezi olma yolunda ilerlediğini belirtti. Mağaraların sürekli tanıtımının yapıldığını dile getiren Valimiz Sarıibrahim, "Yöremizin kadınlarının yaptığı yemeklerin burada sergilenmesi bizlere ayrıca mutluluk veriyor. Kadın ürettikçe toplumun değişeceğine inanıyoruz. Bu manada kadınlarımızı destekliyoruz." dedi. Haber: Zeki Şıktaş

Foto Galeri
Türk Mutfağı Haftası Iğdır’da çok lezzetli geçti! Türk Mutfağı Haftası Iğdır’da çok lezzetli geçti! Türk Mutfağı Haftası Iğdır’da çok lezzetli geçti!

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.