IĞDIR KEY KOLEJİ’NDEN TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Tarih : 2023-05-25 / Kategori : Eğitim

IĞDIR KEY KOLEJİ’NDEN TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

 Türkiye genelinde 326 okul ve 6107 projenin katıldığı 13. Oxford Big Read Kapsamlı İngilizce Kitap Okuma Yarışması'nda Iğdır KEY Koleji’nden 1.sınıf öğrencilerileri Alp Eren Gürçam, Seyran Elif Bilgi; 2.sınıf öğrencileri Erva Sena Çelik, Muhammed Kaan Eyrice, Duru Pınar; 4.sınıf öğrencileri Hiranur Yıldırım ve Nisanur Şeran Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde finalist olmaya hak kazandı.
 
 
 

Yarışmaya Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Adana, Elazığ, Mersin, Diyarbakır, Bingöl, Van, Batman ve Iğdır’dan birçok devlet ve özel okulöğrencisi katıldı.

Türkiye genelinde 7 farklı bölgeden seçilen finalistler Türkiye birinciliği için yarıştılar. Oxford Yayınları tarafından düzenlenen yarışmada yapılan titiz değerlendirmeler sonucuIğdır KEY Koleji 4. sınıf öğrencisi Hiranur Yıldırım’ın hazırladığı proje ile Türkiye birincisi oldu.

Iğdır Key Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanı Sinan Kaplan, “2013 yılından beri eğitim-öğretim hayatına devam Iğdır KEY Koleji daha önceki yıllarda yine aynı yarışmada bir kez Türkiye1.liği iki kez de Türkiye 2.liği elde etmiştir. Iğdır KEY Koleji yönetimi ve öğretmen kadrosu bu yılki birincilikle dördüncü kez verdiği kaliteli yabancı dil eğitiminin haklı gururunu yaşamaktadır. 13.sü düzenlenen yarışmanın bu seneki teması “Barış”, sloganı ise “Peace Today, Peace Tomorrow” olarak belirlendi. Tema seçerken öne çıkan fikir ise bilinçli bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlayarak dünya barışını hayatımızın bir parçası halinde ifade edebilmeyi öğretebilmektir. Barışın egemen olduğu bir dünyada yaşamak dileğiyle tüm öğrencilerimize başarılar dileriz!” dedi. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası