IĞDIR 125. YIL ANADOLU LİSESİNDEN HAR-I BÜLBÜL” ADLI ŞİİR DİNLETİSİ

Tarih : 2023-05-27 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR 125. YIL ANADOLU LİSESİNDEN HAR-I BÜLBÜL” ADLI ŞİİR DİNLETİSİ

            Iğdır 125. Yıl Anadolu Lisesinde Azerbaycan edebiyatından seçilmiş şiirlerden oluşan “Har-ı Bülbül” adlı şiir dinletisi düzenlendi.
            

  Okul konferans salonunda düzenlenen Dinletide Mikayıl Müşfik, Ahmet Cevat, Bahtiyar Vahapzade , Zelimhan Yakup, Şehriyar, Halil Rza Ulutürk gibi şairlerin şiirleri okundu ve “Nazende Sevgilim”, “Ayrılık”,” Çırpınırdı Karadeniz” parçaları seslendirildi.
             Azerbaycan Türkçesini ve kültürünü daha yakından tanımak , unutmamak, unutturmamak amacıyla düzenlenen dinletide şiirler ve şarkılar Azerbaycan kültürünün ayrılmaz parçası olan tar eşliğinde söylendi.
              Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Benövşe Karaduman müzik öğretmenleri Sakine Bulut ve Atakan Bayır'ın öncülüğünde öğrencilerin sunmuş olduğu Azerbaycan edebiyatının önemli şairlerinin şiirlerinden örnekler izleyicilerce büyük beğeni ile dinlenildi.
                Okul Müdürü Ali Ekber İpek,”Azerbaycan edebiyatından örnekler verilen bu programda iki devlet bir millet mesajını verdik programı hazırlayan herkesi kutlarım”dedi.
                Programa katılan Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal,”Çok güzel bir proğram seyrettik.Çok iyi hazırlanmıştı. Kendimi, medeniyetler şehri Şuşa’da hissettim. Har-ı Bülbül” Azerbaycan da bağımsızlığın işgalden toprakların azad edilmesinin sembolüdür.Okul Müdürü Ali Ekber İpek,öğretmen ve öğrencilerini kutlarım.Bu tür etkinlikler Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin bir göstergesidir.”şeklinde konuştu.Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.