SERDAR ÜNSAL,”28 MAYIS: TOPRAĞIN “CAN” VATANIN AZERBAYCAN OLUŞUDUR

Tarih : 2023-05-29 / Kategori : Kültür & Sanat

SERDAR ÜNSAL,”28 MAYIS: TOPRAĞIN “CAN” VATANIN AZERBAYCAN OLUŞUDUR

             TADDEF Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel başkan yardımcısı Serdar Ünsal, Azerbaycan'ın Bağımsızlığının 105. Yıl dönümüne İlişkin Mesaj yayınladı.
          

           Ünsal, yaptığı yazılı  açıklamada" 28 mayıs Azerbaycan'ın bağımsızlık günü bütün Türk dünyasına kutlu olsun diyerek”  Azerbaycan'ın 1918-1920 yılları arasında kazandığı ve iki yıla yakın süren bağımsızlığının Rus işgaliyle ortadan kalktığını fakat Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla 1991'de Azerbaycan'ın yeniden bağımsızlığını kazandığını söyledi.
             Ünsal, Azerbaycan'ın bir gün bağımsızlığına kavuşacağının ilk hisseden, ileriyi gören insanın Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu söyledi ve Türk dünyasının bütün halinde algılanması gerektiğini belirtti.
                 Ünsal, 28 Mayıs’ın sıradan bir bağımsızlık günü olmadığını, 28 Mayıs ; toprağın Can, vatanın Azerbaycan olduğunun da ilanıdır. 28 Mayıs sadece Milletin bağımsızlık ilanı değil aynı zamanda toprağın “CAN” vatanın AZERBAYCAN oluşunun dünyaya ilanı olarak tarihe geçti. Azerbaycan Halkı 70 yıl süren Sovyet Emperyalizminden de, 30 yıl süren Ermeni İşgalinden de 28 Mayıs ruhu ile kurtuldu. 28 Mayıs bu bakımdan bir halkın Millet olma sevdası, bir toprağın vatan olma gerçeğidir. Bu gün hür dünyanın şerefli bir üyesi olan AZERBAYCAN 44 gün süren çetin vatan muharebesi sonucunda 1918 ruhunu yeniden canlandırarak Üç renkli Ay Yıldızlı al bayrağını Azerbaycan’ın her karış toprağına dikmenin onurunu yaşamaktadır. Bu kutlu gün 105 yıllık bir sevdanın aşk ile bütünleşmesi ve sonsuzluğa doğru kanat açmasıdır. Bu duyguları bizlere yaşatan, başta Mehmet Emin Resulzade olmak üzere Cumhuriyetin aziz kurucularına, Sovyet Emperyalizmine karşı özgürlük meşalesini ateşleyen Ebulfez Elçibey ve bağımsızlık savaşçılarına, Azerbaycanı hür dünyanın üyesi olmak için devlet aklını kullanan inkişafın mimarı Umum Milli Lider Haydar Aliyev’e Allahtan rahmet diliyoruz. Azerbaycanı Kafkasların parlayan yıldızı yapan Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’e de başarılar diliyoruz. ”dedi.
                 Azerbaycan'ın ulu önderi Haydar Aliyev'in "Bir milletin iki devletiyiz" ve Mustafa Kemal Atatürk'ün "Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir"  sözlerinin de altını çizerek iki devlet arasındaki önemli bağlara değinen Ünsal, Türk dünyasının büyük bir aile olduğunu Azerbaycan'ın ilerlediği yolu, Türkiye ile olan ilişkilerinin gelişmesini destekliyoruz şeklinde konuştu. 
                      Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası