ÜZÜM BAĞLARINA ZİYARET

Tarih : 2023-06-02 / Kategori : Genel Haber

ÜZÜM BAĞLARINA  ZİYARET

Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürü  Özkan Yolcu, Kadıkışlak ve Necefali köylerinde üzüm bağlarında gezi ve incelemelerde bulundu.      
       

          Yolcu,  İlimizde üzüm bağlarında büyük zararlara yol açan salkım güvesi (lobesia botrana) ne karşı bağ alanlarına şaşırtma teli ( Çiftleşmeyi Engelleyerek Zararlının Çoğalmasını Önleyen Teknik) asılmıştır. “dedi.

           Kadıkışlak ve Necefali köylerini ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü  Özkan Yolcu, üzüm bağlarında yapılmakta olan biyoteknik mücadele çalışmalarını yerinde inceleyerek bağ sahiplerinin sorunları ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

             Yolcu; “İlimizde ilk defa yapılan bu mücadele sayesinde bağ alanların kimyasal ilaç kullanmadan zararlıya karşı mücadele yapılmaktadır.  Bu sayede daha sağlıklı daha güvenilir kimyasal ilaçsız ürünler tüketiciye sunulacaktır. İl müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından çiftçiye nasıl asılacağı nelere dikkat edileceği anlatılarak bağ alanlarında üzüm yetiştiricisi çiftçilerimiz ile birlikte 2000 şaşırtma teli asılmıştır.” şeklinde konuştu. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası