DİASPORA TEMSİLCİLERİNİN 8. ŞUŞA ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarih : 2023-06-30 / Kategori : Gündem

DİASPORA TEMSİLCİLERİNİN 8. ŞUŞA ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tatillerini Azerbaycan’da geçirmeyi tercih eden Diaspora temsilcileri kültür başkenti Şuşa’yı ziyaret etti.

"Demir yumruğun gücüyle Şuşa'dayız" projesi kapsamında sekizincisi düzenlenen ziyarete 6 ülkeden diaspora temsilcileri katıldı.

Geleneksel olarak Pazarbaşı Meydanı, Cıdır Düzü, "Kurşunlanmış Heykellerin" konulduğu meydan, Şuşa Beyannamesinin imzalandığı yer, Xurşidbanu Natava'nın evi, Xan gızı Pınarı, Molla Penah Vagif'in mezarı, Üzeyir Hacıbayov'un heykeli, Bülbülün ev-müzesi, Gəncə Kapısı, Saatli, Aşağı ve Yukarı Gövharağa camileri ve diğer tarihi ve turisttik yerler gezilip görüldü, Karabağ’ın incisi Şuşa’da gerçekleştirilen yeniden inşa ve yenileme çalışmaları hakkında diaspora temsilcilerine bilgi verildi.

Gezi sonunda Diaspora temsilcileri Cıdır düzünde Azerbaycan bayrağı açarak müzik eşliğinde dans edip, dünya Azerbaycan halkına  bu mutluluğu yaşatan Muzaffer Başkomutana ve Azerbaycan Ordusuna teşekkür ettiler.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Dünya Azerbaycanlıları Beşinci Meclisi’nde yaptığı tavsiyelerde, yurtdışında yaşayan soydaşlarımızın her yıl özgürleşmiş topraklarımız başta olmak üzere tarihi vatanlarını ziyaret etmelerinin önemine dikkat çekildi.

Komite, 2021 yılında (27 Temmuz, 17 Ağustos, 9 Ekim ve 2 Aralık) dört kez, 2022 yılında ise üç kez (26 Temmuz, 17 Ağustos, 7 Eylül) diaspora temsilcilerinin Şuşa'ya ziyareti “Demir yumruğun gücüyle Şuşa’dayız” sloganıyla gerçekleştirilen ziyaretler, Azerbaycan diasporası tarihinin en önemli olaylarından biridir.

Ayrıca komite, uluslararası toplumu bilgilendirmede büyük rol oynayan yabancı gazeteci ve bilim insanlarının Şuşa ve diğer özgür bölgelere yönelik ziyaretlerini düzenli olarak düzenliyor.

Haber: Azerbaycan Diaspora Teşkilatı Daşgın Retepli Azerbaycan/Bakü/Şuşa

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.