5. HUDUT TUGAYI

Tarih : 2023-08-07 / Kategori : Gündem

5. HUDUT TUGAYI

Gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş’ın teklifi ve Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’ün takibi neticesinde Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Musa Avsever, Iğdır 5. Hudut Alayı’nı 5. Hudut Tugayı olarak imzaladı.  

Geçtiğimiz ay Iğdır’ı Ziyaret eden Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genel Kurmay Başkan Vekili Musa Avsever YAŞ kararının açıklanmasından önce verdiği sözü tutarak Iğdır 5. Hudut Alayı’nın, Iğdır 5. Hudut Tugayı olarak müjdesini vermişti.

Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesi gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş ile telefonla görüşen Orgeneral Musa Avsever telefonda şöyle demişti: “Atatürk Türk dünyası ile Türkiye’nin bağının kopmaması için Azerbaycan sınırı Dilucu bölgesini kendi parası ile satın almıştır. Çoğu kişinin bilmediği Karakoyunlu’ya o tarihlerde Karakoyunlu halkının gösterdiği kahramanlıktan ötürü Okul ve Sancak hediye etmiştir. Bizde Iğdır’ımıza Tugay hediye etmeliyiz. Teklifinize olumlu bakmakla beraber, istekle de yapmayı düşünüyorum.” Demişti.

Bu görüşmelerin ardından Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz konuyu yakından takip etmiş, Orgeneral Musa Avsever ile YAŞ öncesi görüşme gerçekleştirmiş ve alınan olumlu netice ile Iğdır 5. Hudut Alayı, Iğdır 5. Hudut Tugayı olarak imzalanmıştır.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında yaş haddinden emekliye sevk edilen Orgeneral Musa Avsever Paşamız’a Iğdır’a verdiği değerden, Tugay kararından ve gösterdiği samimi dostluğundan ötürü bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Iğdır Milletvekili Sayın Cantürk Alagöz’e Iğdır’ın genel ve bireysel sorunlarına gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür ederiz.  Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.