AYHAN TALAN: KAYIT DIŞI EMLAKÇILARA İTİBAR ETMEYİNİZ

Tarih : 2023-09-04 / Kategori : Gündem

AYHAN TALAN: KAYIT DIŞI EMLAKÇILARA İTİBAR ETMEYİNİZ

Iğdır Emlak Danışmanları Dernek Başkanı Ayhan Talan, Iğdır’da artık her önüne gelen emlakçılık yapamayacak, Instagram ve sosyal medya hesaplarında  gayrimenkul satışı yapamayacak. ”dedi.
 

Talan, İlimizde resmi bir sorumluluğu bulunmayan Merdiven altı sahte emlakçılar piyasayı kötü etkilemekte bu da kira ve konutlarda fahiş fiyat artışına yansımaktadır.

Bizlerin ev sahiplerinden kiraya vermiş olduğumuz kiralık ev ilanlarını  kayıt dışı emlakçı diye adlandırdığımız şahıslar ev sahipleriyle görüşerek kirayı  fahiş fiyat üzerinden yükselterek  kiraya vereceklerinin belirterek ilimizde fiyat artışına sebep oluyorlar. Bu aynı zamanda konut fiyatlarına da yansımaktadır.   Buda vergisini ödeyerek işlerini yapan emlakçıları kötü bir şekilde etkilemekte vatandaşla karşı karşıya getirmektedir.  Özellikle ilimizde Öğretmen, Taksici, Gardiyan, Memur, Esnaf gibi her önüne gelen emlakçı olmuş. Bizlerde bu kayıt dışı çalışanları belgeleriyle gerekli mercilere şikayet etmişiz ve gereken cezaları almalarını istiyoruz.  Çıkan yasa ve kanun kapsamında Iğdır da bulunan resmi kurum ve kuruluşların gereken denetimleri yapmalarını istiyoruz. İlimizde derneğimize kayıtlı 22 Emlakçının olduğunu belirterek bunların dışında kayıt dışı iş yapanlara gereken cezaların uygulanmasını bekliyoruz.  Bahse konu yönetmeliklerde yapılacak değişiklikler ile mevzuata aykırı davrananlar hakkında her bir aykırılık için 10 bin Türk Lirasından 100 bin Türk Lirasına kadar idari para cezası uygulanacaktır.” şeklinde konuştu.     Haber: Ali Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.