Okullar Açıldı: Veliler kara kara düşünüyor

Tarih : 2023-09-06 / Kategori : Eğitim

Okullar Açıldı: Veliler kara kara düşünüyor

Okulların açılmasıyla birlikte velileri okul telaş sarmaya başladı. Veliler artan eğitim masrafları nedeniyle zorlanırken, çocuklarının okul masraflarını ve okul servis fiyatlarını nasıl karşılayacaklarını kara kara düşünmeye başladılar.
 

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılının11 Eylül Pazartesi günü başlayacağını duyurdu.
Velileri, ihtiyaç listesini tamamlamanın telaşı sarmaya başlarken, çocukları okula başlamanın heyecanı sardı. 
Eğitim "ücretsiz" olsa da satın alınacak çok şey var. Defterinden kitabına, servisinden formasına pek çok kalemi barındıran listelerin ortalama maliyeti de yüksek enflasyondan nasibini aldı. Defter, kalem, silgi gibi kırtasiye malzemelerine okul çantası, ayakkabı ve forma eklendiğinde okula başlamanın maliyeti yüksek miktara ulaştı. Buna servis ücreti dahil değil, üstelik yalnızca temel ihtiyaçlar. Yüksek enflasyon nedeniyle fiyatı artan okul malzemeleri velileri düşündürürken aileler servis ücretlerini nasıl ödeyeceklerini bilemiyor.
           Bazı aileler, “Benim 3 tane çocuğum var. Hepsini de okula gönderiyorum. Hiçbirinin masrafına yetişemiyorum. Çocuğun beslenme çantasına birşey koyamıyoruz. 2 TL olan küçük süt  7 TL olmuş evde kahvaltı  yaparak göndermeye çalışıyoruz.   Hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Bu hayat pahalılığı yüzünden hepimiz gerçekten çok perişan olduk. Bunun yanı sıra bazı okullarda ise kayıt işlemi için gittiğimizde bizlerden 2 Adet A4 Kağıt talebinde bulunuyorlar. Kendi ihtiyaçlarımızı karşılayamazken birde okula A4 Kağıt getirmemiz isteniyor. Bu konuyada bir çözüm getirilmesini istiyoruz.”dediler.   Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.