IĞDIR FK TESİSLERİ SATIŞA ÇIKARILMIŞ

Tarih : 2023-09-08 / Kategori : Gündem

IĞDIR FK TESİSLERİ SATIŞA ÇIKARILMIŞ

Böyle bir rezalet ne görüldü ne duyuldu. Başka bir ilde olsa yer yerinden oynardı.

 

Şöyle ki, Iğdır’a bir Iğdır sevdalısı gelmiş, cebinden harcayarak BAL'dan aldığı bir takımı 3 yılda 2. Lig'e çıkarmış ve milyon dolarlar harcadığı tesis İl Çevre, Şehircilik Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılmıştır.

Bilirsiniz Iğdır’ın Baharlı Mahallesi yani Barakalar denen bölge hiç gelişmeyen bir bölgeydi.

Ancak Iğdır Spor'un antrenman sahası orası olduğu için Iğdır Spor'u devralan dönemin iş insanı Cantürk Alagöz sahayı ve etrafındaki bir kısım arsayı da satın alarak birçok büyük kulüpte bile olmayan bir tesis kurmuş ve hem alt yapı futbolcularının ve hem de 2. Lig'de top koşturan Türkiye’nin en popüler takımları arasında yer alan Alagöz Holding Iğdır Spor futbolcularının barınma ve antrenman yapması için düzenlenmiştir.

 31 Ağustos 2023 tarihli Yeşil Iğdır gazetesinde çıkan resmi ilan ile ihale yoluyla satılacak olan arsanın Iğdır Futbol Kulübü'nün arsası olduğunu anlayınca gerçekten üzüldüm.

Çünkü bu hadise, bir şehri ayağa kaldıran, ülke genelinde inanılmaz bir reklam yapan, gençleri kahve köşelerinden alıkoyup spor çatısı altında bütünleştiren, iki haftada bir şehrin en büyük aktivitesi olarak maç izlemeye giden bir şehre yapılabilecek en büyük kötülüktür.

Bu arsa devletin arsası olduğu, Iğdır FK da bu şehrin takımı olduğu için o muhteşem tesis o tarihlerde oraya yapılmıştır. Yapılırken de gece gündüz çalışılmış bir an önce bitirilmesi için uğraşılmıştır.

Hepimiz biliyoruz 3. Lig'deki bir takımın ne kalacak yeri ne antrenman yapacak yeri vardı. Cantürk Alagöz’ün elbette ki bu arsanın maddi değerine ihtiyacı yoktur. Ancak böyle bir tesisin kurulduğu alanın satışa sunulması demek oraya emek veren, gönül veren herkese, hepimize, bizlere karşı yapılan bir yanlıştır.

Bu davranış bir yatırımcının şevkini kırmak demektir.

Bu hamle bu şehre çimento olmaya çalışanları bu şehirden uzaklaştırmaya çalışma hamlesidir.

IĞDIR FK’nın tesisleri Iğdır’ın Baharlı mahallesindedir. 3 yıl önce burada koyunlar otlardı, bölgeye kimse gitmek istemezdi. Ne zaman ki Cantürk ALAGÖZ Iğdır FK’ya sahip çıktı, oldurulamayanı oldurdu, milyonlarca dolar yatırım yapıp, ciddi bir kaynak aktarıldı ve Türkiye’de çok az kulüpte olabilecek tesisler yaptı. İşte o zaman Baharlı, gerçekten Baharlı oldu.
Takım 3. Lig'e çıkmış ancak barınacak, gidecek yeri yok. Kulüp şehir şehir divane gibi gezip otellerde kalıyor, maçlarını da Iğdır dışında rica minnet nerede yer bulursa orada yapıyor. 5-6 ayda ciddi bir para yatırarak mevcut tesisleri yaptı Cantürk ALAGÖZ. Maalesef ne kamu ne diğer iş insanları kimseler kendisine yol gösterip de destek vermedi. 3 yılda BAL'dan aldığı takımı 2. Lig'e çıkarma başarısı gösterdi. Belki 20 milyon dolar cebinden para harcadı. Iğdır’ın Türkiye’de tanıtımına inanılmaz bir katkı sağladı.  

Iğdır’ın çocuklarının geleceği için bu kadar emeği kaç kişi verdi bugüne kadar?

Gelinen noktada maddi değeri sıfır olan bir yeri Türkiye’deki en güzel spor tesisi haline getiren bu kulüp ve Cantürk ALAGÖZ bunca para harcayıp, tamamen spora tahsisli 3 kuruşluk bir arsaya ihtiyacı olmadığı ortada iken, kulübe hibe edilmesi gereken bir yeri yine cebinden ciddi para verip kulübe kazandırmaya bile sesini çıkarmayan böyle bir insana bilinçli ve amaçlı haber yaptıranlar, üstünde sadece spor tahsisi şerhi bulunan Iğdır’ın gururu olan bu tesis ve spor kulübünün yerine sulananlar bile var maalesef…

Biz ne zaman nefsimizi bir kenara bırakacağız merak ediyorum doğrusu.

Nedir bu çekememezlik, kıskançlık, hazmedememezlik anlamış değiliz.  

Üzerinde spor tesisi yazılı bir arsanın ihalesine iştahı kabaranların var olması bile çok çiğ bir durumdur.  

Birincisi burası Cantürk Alagöz’ün Iğdır’a armağan ettiği bir tesistir. Bugüne kadar milyonlarca dolar harcayan bir yatırımcı elbette o arsaya verilecek üç kuruştan imtina etmez.

Ama o tesisleri, dozerleri dayayıp yıkacak kadar da gözü karadır.

Şunu söylemek istiyorum, şehrimiz neden gelişmiyor diyoruz ya, işte bu sebeple gelişmiyor.

İş insanlarımız neden gelmiyor diyoruz ya, işte bu sebeple gelmiyor.

Birileri; şehrimiz için, bizler için, çocuklarımız için, geleceğimiz için iyi bir şeyler yapmaya niyetleniyor ve bu yolda emeğini, zamanını, parasını harcıyor. Birileri de iyi olan hiçbir şeyin gerçekleşmesini istemiyor.

Iğdır’da da, komşumuz Doğubayazıt’ta Cantürk Alagöz gibi belki 10 tane güçlü iş insanı vardır ve hepsi batıdalar. Hiçbiri Doğubayazıt’a köklü yatırım yapmıyorlar.

Nedeni yukarıda belirttiğim sebeplerdir.

Unutmadan Cantürk Alagöz Iğdır Basketbol Takımını da devraldı. Şu anda 1. Lig’de potayla buluşacaklar. Bu takımın önünü kesmek içinde bir şeyler düşünülüyor mu acaba?

Ben de derim ki şehrimizin kalkınmasını istiyorsak, değerlerimize de sahip çıkmalıyız. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası