IĞDIR NAHÇIVAN BORU HATTININ TEMELİ ATILDI

Tarih : 2023-09-25 / Kategori : Gündem

IĞDIR NAHÇIVAN BORU HATTININ TEMELİ ATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in daveti üzerine Nahçıvan’a gitti. İki lider Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı Temel Atma Töreni’ne katıldı. Törende iki ülkenin ilgili bakanları ve cumhurbaşkanları ikili anlaşmalara imza attı.

TÖRENE IĞDIR MILLETVEKILI CANTÜRK ALAGÖZ ILE İSTANBUL MILLETVEKILI ŞAMIL AYRIM’DA KATILDILAR
Iğdır Nahçıvan Doğalgaz Boru hattı temel atma görenine katılmak üzere Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in daveti üzerine Nahçıvan’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz ile Iğdırlı hemşerimiz  İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım’da eşlik ettiler.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nahçıvan ziyaretinde Türkiye ile Azerbaycan arasında ikili anlaşmalara imza atıldı.
 
Azerbaycan'ın Karabağ'da ayrılıkçı Ermeni birliklere karşı başlattığı operasyonun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nahçıvan'a kritik bir ziyaret gerçekleştirdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi'nde, Aliyev ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede, Türkiye-Azerbaycan ikili ilişkileri, Karabağ'daki son gelişmeler başta olmak üzere güncel, bölgesel ve küresel meselelerin ele alındı.
 
İKİLİ ANLAŞMALARA İMZA ATILDI
İki lider daha sonra Iğdır - Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı Temel Atma Töreni'ne katılarak iki ülke arasında bir dizi anlaşmaya imza atıldı. İmza töreninde iki ülkenin ilgili bakanları ve cumhurbaşkanları ikili anlaşmalara imza attı.
 
“NAHÇIVAN’DA BÜYÜK PLANLARIMIZ VAR”
İmza töreninin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Törende ev sahibi olarak ilk konuşan Aliyev, “Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı işgalcilik siyaseti uygulaması burada da şiddete neden oldu. Nahçıvan öz topraklarını koruyabildi ancak Nahçıvan’ın enerji ihtiyacı Azerbaycan’ın sorumluluğunda olduğu için Ermenistan tüm hatları kesti, Nahçıvan ablukadaydı. Elektrik yoktu, ışık yoktu. Nahçıvan’ın gazı petrolü olmasa da güneşi var. Nahçıvan’da bizim büyük planlarımız var. Bu planlar gerçekleşirse Nahçıvan bir enerji noktasına dönüşebilir, burada büyük bir potansiyel var.” dedi.
 
“TÜRK HALKI YANIMIZDAYDI”
Aliyev sözlerini şöyle sürdürdü: “5 gün önce 24 saatten kısa bir sürede antiterör operasyonu ile Ermenistan ordusu teslim oldu, bizim şartlarımızı kabul etti. Artık Karabağ’da yaşayan Ermeni halka insani yardımlar gönderilmeye başlandı. Karabağ bölgesinde yaşayan insanlar Azerbaycan vatandaşlarıdır. Onların güvenliği devletimiz tarafından temin edilecektir. Bugün taraflar arasında ikinci görüşmeler yapılıyor. Karabağ’da yaşayan Ermeni halkın entegrasyon süreci eminim ki uğurlu gelecek. Kardeşim bu olay başladığında siz ABD’deydiniz. Orada dünyanın en büyük kürsüsünden Azerbaycan devleti ile ilgili adaletli açıklamalar yaptınız. Muharebede de siz ve tüm Türk halkı yanımızdaydı. Bu birçok insan için önemli bir sinyaldi, halkımız bu manevi desteği unutmayacak.” Haber: Cabbar Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası