Gönüllü Gençler 'Merkezim Her Yerde' projesi köy okullarında etkinlikler yapıyorlar

Tarih : 2023-09-26 / Kategori : Spor

Gönüllü Gençler 'Merkezim Her Yerde' projesi köy okullarında etkinlikler yapıyorlar

Gönüllü Gençler Merkezim Her Yerde Projesi ile Köy Okullarında Etkinlikler Yapıyorlar
 

  Iğdır’da gönüllü gençler, “Merkezim Her Yerde” projesi çerçevesinde köy okullarını ziyaret ederek çeşitli etkinliklerle öğrencilerle buluşuyorlar.
Gençlik ve Spor Bakanlığının başlatmış olduğu “Merkezim Her Yerde” projesi kapsamında Iğdır Gençlik Merkezinde gönüllü gençler, köy ve kentin çevre mahallerindeki okullarda eğitim gören dezavantajlı minik kardeşleriyle çeşitli sportif ve sosyal faaliyetler yaparak zaman geçiriyorlar.
Proje kapsamında, gönüllü gençler ve liderleri, Erhacı köyündeki Erhacı Köyü İlkokulunda eğitim gören yaklaşık 200 öğrenciyle okul bahçesinde yüz boyama, zeka oyunları, halat çekme, ok atma gibi çeşitli sportif faaliyetler yaptılar.
Buluşmada müzik eşliğinde oyunlar oynayan gönüllü gençler, minik kardeşlerine patlamış mısır ve pamuk şeker ikram ettiler.
Iğdır Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Müdürü Raci Şahin Iğdır Gençlik Spor Müdürü olarak, bakanlıklarınca koordineli olarak köy okullarında ve dezavantajlı öğrencilerin bulunduğu bölgelerde etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Etkinlikte okuldan bir öğrencinin kendilerine telefonla ulaşması üzerine geldiklerini ifade eden Şahin: “Telefonla bize ulaşan Masume isimli öğrencimizin talebini kırmadık ve bugün de bu kapsamda burada bulunuyoruz. Bu etkinlikleri her hafta farklı okullarımızda icra ediyoruz, İnşallah daha kapsamlı bir hale getirerek öğrencilerimizle birlikte olamaya devam edeceğiz.” dedi.
 Erhacı İlkokulunda öğrenim gören 4. sınıf öğrencisi Zeki Yıldırım: “Gençlik Merkezinden buraya geldiler birlikte etkinlikler yaptık, bunun için çok mutluyum, çok eğlendik.” diye konuştu.
Gönüllü gençlerden Nilgün Akkuş da, köy ve ilçelerdeki okullara giderek yaptıkları etkinlikleri anlattı. Gittiğimiz köylerde sportif faaliyetler ve akıl zeka oyunları oynuyoruz, dedi.

 Zehra Salduz projeye dair: “Köylerde çocukların el becerilerinin gelişmesi için sanatsal etkinlikler de yapıyoruz. Bunu yaparken hem çocukları eğlendiriyoruz hem de yeteneklerini keşfediyoruz. Bu manada, Gençlik Merkezine gelemeyen küçüklerin bulunduğu okulları tercih etmeye çalışıyoruz.” dedi.  Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.