Vali Ercan Turan, "Doğu Anadolu Volkanizması (Iğdır-Ağrı) Jeoturizm Potansiyeli ve UNESCO Süreci" toplantısına katıldı.

Tarih : 2023-09-27 / Kategori : Kültür & Sanat

Vali  Ercan Turan,

              Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Ercan Turan’ın yanı sıra, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Vedat Yanık, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, MTA heyeti, il protokolü, kurum amirleri ve akademisyenler katıldı.
 
 

Toplantıda konuşan Vali Ercan Turan, Iğdır’ın jeoturizm potansiyeline değinerek Ağrı Dağı ve tuz mağaralarının ön plana çıkan potansiyeller olduğunun altını çizdi. Vali Turan sözlerine şu şekilde devam etti:
 
“Turizm bacasız fabrikadır. Turizm değerleri açısından da bölgemizin en önemli merkezlerinden bir tanesi Iğdır’dır. Türkiye’nin en büyük buzulu ve 14 tane volkanik alandan bir tanesi buradadır. Bu yönden bakıldığında doğa olaylarıyla birleştiği zaman müthiş imkânlar sunuyor. Ayrıca ilimizin yaban hayatı ve flora açısından muazzam bir potansiyeli var. 2004 yılında Ağrı Dağı Milli Park ilan ediliyor. Jeoturizm açısından Ağrı Dağı’nın zenginliği tartışılmazdır. İlimizin bir başka zenginliği de tuz mağaralarıdır. Özelikle sağlık açısından Iğdır Üniversitesinin de önemli araştırmaları var. İnşallah bu potansiyeller farklı fırsatları önümüze getirecek.” Haber: Zeki Şıktaş
 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.