Iğdır'a Gelen Üniversite Öğrencilerine Gönüllü Gençlerden Hoş Geldin Karşılaması

Tarih : 2023-09-30 / Kategori : Spor

Iğdır'a Gelen Üniversite Öğrencilerine Gönüllü Gençlerden Hoş Geldin Karşılaması

 Iğdır'da gönüllü gençler, KYK yurtlarında barınacak olan üniversite öğrencilerini, şehir merkezi ve yurt girişlerinde karşılayarak güven içerisinde yurtlarına yerleştiriliyor.

 

Türkiye'nin çeşitli illerinden üniversiteyi kazanarak Iğdır'a gelen öğrenciler, barınacakları Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirilmek üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki gençlik liderleri ve gönüllü üyeler tarafından kent meydanında ve yurt girişlerinde karşılanıyor.

"Iğdır'daki Evine Hoş Geldiniz" pankartı yazılı stantlarda karşılanan öğrencilerin burada hem kayıtları yapılıyor hem de çeşitli ikramlarda bulunularak kenti tanıtan bilgilendirici materyaller veriliyor.

Iğdır Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Serkan Çatak  2023-2024 yılı eğitim öğretim yılı kapsamında kente gelen gençleri karşılayarak yurtlara yönlendirmek ve şehir tanıtmak amacıyla stantlar kurduklarını söyledi.

Gönüllü gençlerin, gelen üniversite öğrencileri için kurdukları stantlarda ikramların da bulunduğunu belirten konuşmasında Çatak, "Bu stantlarda gençlere şehri tanıtıyoruz, Gençlik Merkezimizdeki gönüllülük faaliyetlerinden bahsederek kendilerini merkezlerimize davet ediyoruz. Ayrıca gençlerimizin yurtlarına yerleşmesi konusunda yardımcı oluyoruz." dedi.

Genç gönüllü Tomris Birgül Duran da, "Gençlik Merkezinde gönüllü olarak faaliyet yürütüyorum. Iğdır'a gelen arkadaşlarımız karşılıyoruz, onların eğitim hayatlarını aile sıcaklığında geçirmeleri için biz Gençlik ve Spor Müdürlüğü gönüllüleri olarak merkezimize davet ediyoruz ve Iğdır'ımızı tanıtıyoruz. Onlara il içi ve il dışı yaptığımız faaliyetlerden bahsediyoruz ve KYK yurtlarımızı tanıtıyoruz." ifadelerini kullandı. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.